Tompouce van ontbijtkoek & pudding

5

Een ‘gezondere’ variant van de tompouce & errug lekker! 🙂

Op Twitter zag ik een recept van een tompouce van…. (ik weet het niet meer…) hartige ingrediënten voorbij komen. Een bijgerecht of een hoofdgerecht, écht geen idee… vergeten… en ik kan het ook niet meer terugvinden.

Tegelijkertijd had ik al in mijn hoofd zitten om de Home made ontbijtkoek te maken, wat uiteindelijk een volkoren bananenkoek werd. Ook was ik (in mijn hoofd) bezig met de volgende pudding nadat ik de sinaasappelpudding met amandel had gemaakt. Het idee om een soort tompouce te maken leek me wel erg leuk en aangezien ik bezig was met én ontbijtkoek én pudding, is het een tompouce van ontbijtkoek & pudding geworden (goh…).

Eerst wat uitproberen en proeven en het is eigenlijk best wel heel erg lekker geworden. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar het is smullen! 🙂 Als een klein kind zo blij…én het is een ideaal tussendoortje of toetje voor kinderen toch? Minder calorierijk dan een gewone tompouce en zo maak je wat leuks van een simpel plakje ontbijtkoek of een ‘gewoon’ pudding toetje. Een ware traktatie voor kinderen en stiekem ook voor ons: yummy! 😉

Ik ga het geen recept noemen en er ook geen recept van maken, want het is echt te simpel… pudding maken (of kopen), plakjes ontbijtkoek snijden, een leuk laagje er bovenop… klaar! En je kunt er eindeloos mee variëren, dus leef je uit! 🙂

Ik heb uiteindelijk drie soorten gemaakt: één met vanillepudding met een laagje van aardbeienjam, één met griesmeelpudding met een laagje verse aardbeien en één met custardpudding met een laagje Marsmallow fluff aardbeien. Hieronder zie je foto’s van de drie exemplaren. Ik heb ook nog wat geprobeerd met aardbeien gemengd met Griekse yoghurt als bovenlaagje: erg lekker, maar het blijft niet goed liggen op de bovenkant… Ook kwark, vla & yoghurt zijn natuurlijk heerlijk om er tussen te doen, maar ook dat blijft niet zo goed liggen, dan zou je de boel moeten verstevigen met het één of ander.  Ook crackers, eierkoeken of sneetjes (geroosterd) brood kunnen prima gebruikt worden. Mogelijkheden zat dus!

Na een proefsessie vonden we de bovenlaag van aardbeienjam het lekkerst en de vanillepudding én custardpudding (moeilijk kiezen…). Maar het is in ieder geval smullen, dus pak die ontbijtkoek (of andere koek/crackers/eierkoeken) uit de kast en ga aan de slag! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.