Verbrand in de zon? Los het op met eten!

7

De regen komt momenteel met bakken uit de hemel zetten, maar we hebben een prachtige week gehad! Ontzettend veel zon en temperaturen rond de 28 graden! Heerlijk zomers weer, ideaal voor strandbezoekje, maar waarschijnlijk ook heel wat rood uitziende mensen (tot tomatenrood aan toe)… Heb je ook last van een verbrande huid? Los het op met eten!

Hieronder wat tips:

Yoghurt

Smeer je verbrande huid in met yoghurt (het liefst zo dik mogelijk), dit verkoeld direct en heeft een verzachtende werking. Gewoon wat yoghurt aanbrengen op een schone huid en een kwartiertje laten zitten. Daarna afhalen met warm water. Het yoghurt-masker ontvet, brengt weer vocht in de huid, dode huidcellen worden losgeweekt & de huid voelt daarna weer soepel en zacht aan.

Komkommer

Komkommer is bijna goed voor alles op de huid, dus ook voor zonnebrand! Snij de komkommer in plakjes en leg ze op je huid. Vind je plakjes komkommer een beetje lastig, dan kan je kommer ook pureren in de blender en dan op je huid smeren.

Tomaat

Met een tomaat kun je hetzelfde doen als met komkommer en het schijnt hetzelfde resultaat te hebben. Snijd de tomaat door en wrijf over de verbrande huid.

Aardappel

Snijd een aardappel in plakjes en leg deze op je huid. Door het zetmeel uit de aardappel zal je huid afkoelen en zal het de pijn verzachten.

Rijpe advocado

Neem een goed rijpe advocado en pureer deze. Smeer dit vervolgens op de verbrande huid. De advocado zorgt voor verkoeling van de huid.

Azijn 

Wrijf je huid zachtjes in met azijn. Herhaal dit een paar keer en dan zal de huid minder branden.

Honing met melk

Honing en melk hebben beide eigenschappen die pijn verlichten bij een verbrande huid. Meng honing met melk en smeer hier je verbrande huid mee in. Voor de hoeveelheden doe je evenveel eetlepels honing als melk bij elkaar.

Bètacaroteen-rijk voedsel eten

Verbrande huid of roodheid van de zon kan je verminderen door voedsel te eten, rijk aan bètacaroteen. Fruit en groenten als wortelen, zoete aardappelen, tomaten, watermeloen, papaja, broccoli en spinazie zijn grote leveranciers van bètacaroteen. Broccoli eten heeft nog een ander voordeel: na het eten van broccoli wordt de stof sulforafaan in het lichaam aangemaakt, die de roodverbrande huis door de zon sneller doet herstellen. Broccoli is een groente die de aanmaak van vitamine D uit zonlicht bespoedigt.

Nu hopen dat de tips helpen en dat je snel van je verbrande huid af bent! En dat de zon maar weer snel terug mag komen! 🙂

Bronnen: Mensengezondheid, Plazilla, 50plus, Mensengezondheid, Proud2bmeZonnenzonderzorgen (foto).
Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.