Vijf heerlijke ovenschotels

6

Vijf heerlijke ovenschotels. Voor in een ovenschaal…. Want die kun je deze week winnen op MiCook!

Ik heb zelf meerdere ovenschalen in de kast staan. Kleine, grote, hele grote. Voor leuke, kleine ovenschotels, voor twee personen (die gebruik ik heel vaak) en voor meerdere personen (voor als we bezoek krijgen of twee dagen van de ovenschotel willen eten). Het is dat de ruimte in mijn kast het een beetje laat afweten….. maar eigenlijk kan er best nog wel een ovenschaal bij. We zijn hier dan ook dol op ovenschotels. Een heerlijke warme maaltijd uit de oven, de geuren in huis en af en toe best makkelijk: van te voren maken en bij thuiskomst in de oven.

Daarom vandaag een tweede artikel: vijf heerlijke ovenschotels! Omdat wij dol zijn op ovenschotels, om wat inspiratie te geven (voor als je de ovenschaal wint) én omdat MiCook vandaag al weer anderhalf is geworden. Geen groot feest (dat doen we weer bij twee jaar), maar toch een leuk moment: anderhalf jaar. De tijd gaat echt enorm snel en ik doe het met zoveel plezier! Jullie reacties maken het allemaal nóg beter en als ik zie/lees dat jullie een recept hebben gemaakt, ben ik helemaal blij! 🙂 Bedankt!

Genoeg reden dus voor een extra artikel vandaag met onze vijf favoriete ovenschotels, in willekeurige volgorde (klik op de groene tekst of de foto’s om naar het recept te gaan):

Feta-courgette schotel

Een ovenschotel met courgette, tomaten, knoflook & oregano. Feta, amandelschaafsel & peterselie er overheen & klaar! Lekkere salade of pasta erbij en smullen maar!

Feta-courgetteschotel

Feta-courgetteschotel

Ovenschotel met aubergine & gehakt

Een ovenschotel met aubergine & gehakt, ofwel ‘slanke moussaka 2.0’. Ik maakte deze ovenschotel al eerder, maar deze versie is weer nét even anders en nóg lekkerder!

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Matt Preston’s Mac ‘n Cheese

Deze Mac ‘n Cheese maakte ik dit jaar voor Alwin zijn verjaardag. Alwin mocht kiezen wat er op tafel kwam en koos voor de Mac ‘n Cheese van Matt Preston. Ontzettend machtig, maar o zo lekker!

Matt Preston's Mac 'n Chees

Matt Preston’s Mac ‘n Cheese

Courgette lasagne met gerookte kip

Een lasagne zonder pasta. Met heel veel groente: courgette, paprika’s & kastanjechampignons. Gerookte kip er doorheen, kaas erover: verrukkelijke combinatie.

Courgette lasagne met gerookte kip

Courgette lasagne met gerookte kip

Courgettecrumble met garnalen & amandelen

Heel veel courgette (een kilo), wat garnalen, Hüttenkäse, amandelschaafsel, bieslook met daarop een lekkere crumble van volkoren meel, amandelen & boter. Een smakelijk, hartige crumble!

Courgettecrumble met garnalen & amandelen

Courgettecrumble met garnalen & amandelen

Dat waren ze! Veel courgette (zó lekker!) en veel kaas (ook zo lekker: gesmolten kaas op een ovenschotel). Heb jij een favoriete ovenschotel?

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.