Vlaflip met cantaloupe

2

“Ouderwets genieten van dit overbekende, typisch Hollandse toetje” 

En zo werd de vlaflip in 2005 dankzij Mona een ‘modern’ toetje, terwijl hij oorspronkelijk (1963) bedoeld was om het oubollige imago van vla wat op te poetsen.

Er zijn zelf gebouwen vernoemd naar de vlaflip: in 2005 werd het Stadsgewestelijk Materieel van de Nederlandse spoorwegen vanwege de nieuwe kleuren aangeduid als vlaflip.

Een in 2005 opgeleverd met rood-gele kleurvlakken uitgevoerd flatgebouw aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Osdorp heeft inmiddels ook de bijnaam vlaflip gekregen.

Inmiddels kennen we vele varianten van de vlaflip en blijft het toch ouderwets genieten van dit Hollandse toetje! Ik vind vla niet oubollig… ik vind het heerlijk, ik vind een vlaflip niet oubollig…. lekker juist, maar dan wel net even anders, iets extra’s: met vers fruit. In dit geval de cantaloupe meloen, lekker zoet & sappig. Een heerlijke combinatie en perfect voor een zomerse dag als deze!

Vlaflip

Vlaflip met cantaloupe

Ik heb bij het recept geen exacte aantallen neergezet… het is maar net hoe vol je de schaaltje wilt doen en hoe groot je schaaltjes zijn, een beetje improviseren dus! 😉

Bron: Wiki.
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.