Volkoren groentetaart

6

Het is koud buiten, heel koud… Vind ik. Ik ben niet zo van de kou, geef mij de lente maar… geen 30 lagen over elkaar aan, geen droge handen, geen wintertenen… gewoon lekker…

Voordeel van de kou is wel dat een warme maaltijd nog lekkerder is. En het is heerlijk om de oven (lang) aan te hebben. Ik zit vaak aan de keukentafel en die staat niet naast de verwarming. Hij staat ook niet naast de oven hoor, maar de oven geeft altijd genoeg warmte af om heerlijk warm aan de keukentafel te kunnen zitten.

Deze kou (het is overdag ongeveer -5 graden) is ideaal om een heerlijke groentetaart te eten. Dit keer een volkoren taart. Nou ja, een volkoren bodem, met daarop een heleboel groente: yum!

Sinds ik de hartige taart-bodem van Greendelicious heb ontdekt waar ik ook de broccoli taart en rode kool quiche mee maakte, gebruik ik geen bladerdeeg meer. Het is zoo lekker! Dit keer probeerde ik het eens een keer met volkorenmeel in plaats van gewone bloem of speltbloem. Het deeg wordt hierdoor wel een stuk stugger (spierballen-training tijdens het uitrollen…), maar ik vond het bijzonder lekker. Alwin vond het wat minder en wil volgende keer liever weer de bodem met bloem. Misschien half om half doen, allebei een beetje van wat we willen…?

Voor de vulling heb ik mij laten inspireren door Brenda van Brenda kookt! Zij heeft een heerlijke wortel-courgette taart op haar site staan (inclusief een hele uitleg over het maken van hartige taarten) en zij gebruikte klein gesneden groente in haar taart. Ik gebruik vaak grote stukken (roosjes, plakken, blokjes), dus ik vond het wel een keer leuk om een taart te maken van grof geraspte groenten (behalve de champignons, want dat raspt dan weer zo lastig…). Het was ook een beetje restjes-dag gisteren, dus ik heb ook de resterende wortelpeterselie uit de Streekbox toegevoegd (erg lekker!).

We hebben weer zitten smullen, het is een erg lekkere taart geworden. Alwin had er liever nog wat vlees in gezien, maar ik miste dat totaal niet. Ik dacht meteen aan hamblokjes (voor een volgende keer), maar Alwin denkt dat salami of chorizo ook wel lekker zou zijn in deze taart. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Heerlijke taart vol groente met een volkoren korst

Heerlijke taart vol groente met een volkoren korst

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Lekker! En wat leuk dat je ook de groenten fijn hebt gesneden net zoals bij mijn voorbeeld. Ik doe dat bijna altijd. Misschien moet ik maar een keer een taart maken met grovere groenten 😉

    • Errug lekker! Hahaha, zo grappig, dat iedereen dat weer op zijn eigen manier doet! 🙂 Soms staat het ook gewoon erg mooi, bijvoorbeeld plakjes courgette op de quiche ofzo!

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 9 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Mijn kookweek – week 9 | Maaikyz iCook

  4. Pingback: Mijn kookweek – week 10 | Maaikyz iCook

  5. Pingback: Mijn kookweek - week 2 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.