Volkorenspeculaas

4

Ik ben gek op volkoren. Niet alleen omdat het gezond(er) is, maar ook omdat ik het lekker(der) vind!

Sommige dingen zijn veel lekkerder als ze ‘wit’ zijn. Ik bedoel, een volkoren boterham met pindakaas is gewoon niet hetzelfde als een witte boterham met pindakaas: zoveel lekkerder.

Maar over het algemeen staan er bij ons volkoren producten op tafel. Volkoren brood, volkoren pasta, volkoren crackers en ook volkoren koekjes.

Tja, en als je dan een recept tegenkomt van volkorenspeculaas, dan blijft er niets anders over: de keuken in en bakken!

Een tijdje geleden maakte ik al ‘gewone’ speculaasbrokken, een peren-speculaastaart én een speculaascake met kruidnootjes (moet toch een beetje oefenen voor als de Sint dan écht naar Nederland komt en dat is zaterdag al!) maar nu is dus de volkoren variant aan de beurt.

Zelfde werkwijze als de ‘gewone’ speculaasbrokken, alleen dan met volkorenmeel. Iets meer bakpoeder, maar verder precies hetzelfde. Dat moet toch lekker zijn?! Dus de keuken in, deeg maken, de oven in en goed af laten koelen. Het heeft iets te lang in de oven gezeten (dat heb ik gelijk maar even aangepast in het recept, maar niet elke oven is hetzelfde natuurlijk), maar verder was het super lekker! Ik denk dat ik voortaan altijd voor de volkorenvariant ga, want het smaakt gewoon naar speculaasbrokken, ze ‘vullen’ alleen wat meer! Heerlijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Volkorenbrood met lijnzaad | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.