Volkorentoast met gebakken appel & peer

5

Ik lees met enige regelmaat dat wij Nederlanders te weinig fruit & groente eten.

Campagnes zoals 2×2 proberen te helpen om ons wel zo ver te krijgen om voldoende fruit & groente te eten:

Met de 2×2-campagne wordt een beweging in gang gezet. Een beweging die is gericht op bewust eten en, in het verlengde daarvan, het eten van voldoende groenten en fruit. Het eten van 2 ons groenten en 2 keer fruit, elke dag, dat draagt aantoonbaar bij aan je gezondheid. De 2×2 campagne helpt ouders om elkaar en hun kinderen te stimuleren en motiveren om elke dag voor 2×2 te kiezen. Het gaat erom dat je je ervan bewust bent dat groenten en fruit van belang zijn om gezond en fit te blijven. Door de interactie zoals op de website 2×2.nl, leveren we met elkaar een belangrijke bijdrage aan dat bewustzijn en aan de volksgezondheid.

Ikzelf heb er totaal geen moeite mee… ik ontbijt met fruit, lunch met fruit, mijn tussendoortjes bestaan vaak uit fruit of uit wat rauwkost en in het avondmaal zit meestal voldoende groente en anders staat er een schaal sla of komkommer naast. Maar ik kan me wel voorstellen dat het vooral met kinderen weleens lastig is (wij hebben geen kinderen en onze hond eet alles, dus dat probleem hebben we niet…).

Met deze heerlijke, zoete lunch moet het toch lukken om ook kinderen fruit te laten eten! Een geroosterd volkoren broodje met gebakken appel & peer in honing met een beetje kaneel en walnoten. Gezond en erg lekker! Suiker toevoegen is niet nodig, want het is al zoet genoeg. Daarnaast is het makkelijk om te maken, zelfs de kinderen kunnen meehelpen, want een appeltje en een peer schillen, in stukjes snijden en in de pan roeren, dat kunnen de meeste kinderen wel: appeltje, eitje! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Appel & peer pannetje met kaneel | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Rode kool couscous met appel & peer | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Gegrilde ananas met kaneelricotta | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.