Walnootkoekjes met chocolade

15

Zondag is toch een heerlijke dag om (koekjes) te bakken? Lekker relaxed, alle tijd, genieten in de keuken en daarna genieten van je heerlijke baksels. Dat dacht ik dus een tijdje geleden ook! Eigenlijk vind ik het altijd leuk om koekjes te bakken, maar die bewuste zondag kreeg ik enorme koekjes-bakkriebbels…

Ik had niet zoveel zin om ‘standaard’ koekjes. En ik had zin in ‘iets met chocolade’. Geen chocolate chip koekjes, want daar heb ik een tijdje geleden al een ‘witte variant‘ (mét pinda’s: een enorme aanrader!) van gemaakt en een variant met veel chocolade. Iets anders dus. Ik koos voor walnotenkoekjes met chocolade en daar heb ik geen spijt van!

Walnootkoekjes met chocolade

Walnootkoekjes met chocolade

Het zijn heerlijke, knapperige koekjes en makkelijk om te maken. Geen bloem in deze koekjes, maar (voornamelijk) walnoten. Nog wat suiker & eiwit met daarin wat (pure) chocola. Eigenlijk een beetje een soort kokosmakronen, alleen dan zonder de kokos, mét walnoten.

In dit recept ga je de chocolade au bain-maire smelten. Ik heb daar een handig pannetje voor (misschien een beetje lui… maar ik ben er nog steeds erg blij mee!), maar heb je dit niet en wil je graag weten hoe je dit moet doen, bekijk dan eens het filmpje in dit artikel!

Ga jij vandaag nog iets lekkers bakken (of koken..)? Fijne zondag!

Bron: Smaakmakend.
Print Friendly, PDF & Email

15 reacties

  1. Hm, ziet er goed uit, je foto’s zijn ook altijd zo mooi! Ik ga deze week denk ik bananenbrood bakken, dat vind ik ook zo lekker! En op dit moment zit ik aan de cake met amaretto en ‘boerenmeisjes’ er doorheen, ook super lekker!

    • Oooh, dank je wel, Anniek! Erg fijn om te lezen! 🙂

      Mmmm, bananenbrood: heerlijk! 😀 En die cake met amaretto klinkt ook erg goed! Lekker bakken op zondag!

  2. Ook hier een fijne bakdag. Cake, rabarberkoekjes en nu staat de crème brûlée in de oven te garen… Je koekjes zien er uit om (direct) op te eten!

    • Oooh, klinkt goed Eefke! Ik ben wel heel erg benieuwd naar de rabarberkoekjes! 🙂

      Dank je wel voor het compliment!

  3. Vandaag deze koekjes gemaakt en de helft van de walnoten vervangen door hazelnoten, erg lekker… Alleen zijn sommige delen wel knapperig en andere delen erg taai… Heb je misschien een idee hoe dat kan?
    En nog een andere vraag: waarom alleen het eiwit en niet gewoon de helft van een heel ei?

    • Wat leuk dat je de koekjes gemaakt hebt, Wilma én dat je ze erg lekker vindt! 🙂
      Jeetje… wat een moeilijke vraag! Misschien niet alles goed gemengd? Of de plek in de oven (verder naar de rand toe)? De ‘randen’ aan de ene kant wat dikker dan de andere?
      Hier wordt alleen het eiwit gebruikt om het geheel wat luchtiger te maken.

  4. Wauw wat een verrukkelijk recept! Jammer dat ik er maar zo weinig koekjes van kon maken, want ze waren binnen NO-time op! Ik had zelf geen chocolade in huis, dus heb de helft zonder vulling gemaakt (nogsteeds GODDELIJK), en de andere helft, met Jam (deze dan wel mee in de oven laten garen), dit was ook lekker, maar naturel vond ik toch nog beter! Ik heb ze zelf wel een stuk langer in de oven gelaten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.