Walnootkoekjes met chocolade

15

Zondag is toch een heerlijke dag om (koekjes) te bakken? Lekker relaxed, alle tijd, genieten in de keuken en daarna genieten van je heerlijke baksels. Dat dacht ik dus een tijdje geleden ook! Eigenlijk vind ik het altijd leuk om koekjes te bakken, maar die bewuste zondag kreeg ik enorme koekjes-bakkriebbels…

Ik had niet zoveel zin om ‘standaard’ koekjes. En ik had zin in ‘iets met chocolade’. Geen chocolate chip koekjes, want daar heb ik een tijdje geleden al een ‘witte variant‘ (mét pinda’s: een enorme aanrader!) van gemaakt en een variant met veel chocolade. Iets anders dus. Ik koos voor walnotenkoekjes met chocolade en daar heb ik geen spijt van!

Walnootkoekjes met chocolade

Walnootkoekjes met chocolade

Het zijn heerlijke, knapperige koekjes en makkelijk om te maken. Geen bloem in deze koekjes, maar (voornamelijk) walnoten. Nog wat suiker & eiwit met daarin wat (pure) chocola. Eigenlijk een beetje een soort kokosmakronen, alleen dan zonder de kokos, mét walnoten.

In dit recept ga je de chocolade au bain-maire smelten. Ik heb daar een handig pannetje voor (misschien een beetje lui… maar ik ben er nog steeds erg blij mee!), maar heb je dit niet en wil je graag weten hoe je dit moet doen, bekijk dan eens het filmpje in dit artikel!

Ga jij vandaag nog iets lekkers bakken (of koken..)? Fijne zondag!

Bron: Smaakmakend.
Print Friendly, PDF & Email