Workshop styling & fotografie voor foodbloggers

18

Zaterdag 11 augustus… Levine liet via Twitter weten dat ze die dag een workshop styling & fotografie volgde voor foodbloggers.

Dat klonk leuk! Ianna reageerde (ook op Twitter) heel enthousiast op de berichten van Levine, dus ik werd nieuwsgierig en ben maar eens verder gaan kijken. Informatie over de workshop zelf, verhalen van foodbloggers die de workshop ook hebben gevolgd, het klonk allemaal erg leuk en betere foto’s maken van mijn gerechten en deze wat meer stylen, dat wil ik wel!

Ik hoefde niet lang na te denken en heb mij diezelfde dag nog opgegeven voor de workshop die wordt gegeven door Simone en Alexandra. Ook Ianna nam de stap en zou de workshop dezelfde dag gaan volgen. Leuk! En een leuke workshop én een collega foodblogger in het eggie ontmoeten. We moesten nog drie maandjes wachten, maar gisteren was het al zover.

‘s Ochtends op weg naar Nootdorp, een ‘thuiswedstrijd’ voor mij, want dat is hier om de hoek. De anderen moesten iets verder reizen, behalve Alexandra, want de workshop vond plaats in haar prachtige (en dan overdrijf ik niet) woonkeuken. We waren met zeven vrouwen (Hazel was er ook, gezellig!) en 1 man (Steven, hij kwam ‘helemaal’ uit Antwerpen), dus zes die het nog moesten leren en twee professionals. Eerst even gezellig kletsen met een bak koffie/thee (en dat lukt wel met zoveel vrouwen) en daarna aan de slag!

Simone begon met een uitleg over belichting. Termen als diafragma, sluitertijd en ISO kwamen voorbij met de nodige cijfers en vaktermen en logica dat als iets kleiner wordt het juist meer wordt en andersom… euh… soms was ik de draad even kwijt, maar gelukkig kwamen er veel foto’s voorbij waarin je de verschillen kon zien en waardoor het allemaal duidelijk werd, het kwartje viel…

Van een stukje vlees die je echt niet op wilt eten, tot een heerlijk gerecht waarvan je spontaan zin kreeg in een lekker stuk vlees. Van een taartje die je echt niemand wil voorschotelen tot een yummy taartje die je het liefst van het beeldscherm aflikt. Wat een verschil! En als er dan ook nog wat aan de styling gedaan wordt… wow!

Want na het verhaal van Simone, vertelde Alexandra over de ‘Do’s & Don’ts’ van het stylen van een gerecht of een simpel product. En dat heeft natuurlijk niet alleen met regeltjes te maken, maar ook veel met gevoel en persoonlijke smaak. Weer kwamen er foto’s voorbij van allerlei gerechten en na het bekijken van al die mooie foto’s (de ‘lelijke’ foto’s zijn we snel vergeten), was de heerlijke lunch meer dan welkom! 🙂

‘s Middags mochten we zelf aan de slag. In groepjes van twee konden we ons eigen gerecht maken: een ontbijtje, een salade of een visgerecht. De tafel lag in ieder geval vol met lekkere producten en er waren accessoires in overvloed, dus we konden onszelf helemaal laten gaan.

Steven en ik begonnen met een salade, een zomerse salade. Het begin was best even moeilijk… wat willen we precies, hoe gaan we het doen…? We hebben ongeveer zes borden/schalen gebruikt en heel veel kleedjes/servetten voordat we, de voor ons, juiste combinatie vonden. En dan nog de juiste vork vinden natuurlijk… pffff, het is allemaal niet makkelijk! 😉 Denk niet dat je binnen een kwartiertje even een mooie foto schiet… Gelukkig liepen Alexandra & Simone regelmatig langs om ons even te helpen waardoor het allemaal iets sneller ging. Het was erg gezellig hoor, maar ik denk dat we er nu nog hadden gestaan als we het helemaal alleen hadden moeten doen….

Na veel uitprobeersels hadden we de juiste ‘set’, dus konden we de salade in het echt gaan maken (tot nu hadden we alleen bord met spinazie & tomaatjes). De dressing er over heen, het bord zo nonchalant mogelijk opmaken en foto’s schieten. Dit is het resultaat van onze zomerse salade:

Als ik de reactie van Simone mag geloven, komen we hiermee nog niet direct op de voorpagina van Delicious, maar dit is toch best een mooie foto?! Steven vond de salade er in ieder geval zo mooi & lekker uit zien, dat hij hem zelf lekker heeft opgegeten.

Door naar het ontbijt, een Frans ontbijt. Dit ging al een stuk makkelijker. Wat mij betreft kwam dit ook door het thema, ik heb nu eenmaal meer met ontbijtjes! Maar oefening baart kunst, dus we waren al iets meer gewend aan al die dingen waar we rekening mee moesten houden. Neem bijvoorbeeld een beker melk. Die wilde we graag bij het ontbijt. Alexandra zei nog dat dit best lastig is omdat de beker zo hoog is, maar (eigenwijze wij) de beker melk kwam er… niet veel later toch maar besloten dat ding waarvan je steeds niet kon zien wat het nou eigenlijk was en de hele foto verpestte (de beker melk dus…) weg te halen. Sorry Alexandra… 😉

Het resultaat van ons Franse ontbijt in Parijs:

Nice! Ownee, Parijs! 😉 Maar zonder gekheid, als je deze foto ziet, wil je toch meteen naar Parijs om een heerlijk ontbijtje te eten?

Voor het visgerecht was niet meer veel tijd (het duurde tot vier uur en ik had alweer een andere afspraak gepland staan), dus we hebben de middag afgesloten met nog een kletssessie met een hapje en een drankje. Wat een super gezellig dag en wat hebben we veel geleerd! Gelukkig kregen we nog een boekje mee, waar de verkregen informatie in staat, zodat we het thuis, op ons gemakkie, nog eens door kunnen lezen: heel fijn!

En nu oefenen, oefenen, oefenen en hopen dat de foto’s die op deze site verschijnen steeds beter worden. Als tip kregen we mee om heel veel kookboeken en tijdschriften door te bladeren om inspiratie op te doen en dat is natuurlijk geen straf! 🙂

Het was een topdag! Bedankt iedereen voor de geweldige dag en leuk om jullie eens in het echt te ontmoeten!

Wil jij deze leuke, gezellige, leerzame workshop ook een keer volgen? Kijk dan op de site van Simone, want de workshop wordt nog vaker gegeven en in januari & maart zijn er nog plekken vrij!

 

Print Friendly, PDF & Email