Wortel ‘croissants’

4

Vorige week schreef ik een artikeltje met allemaal lekkere recepten voor het ‘heerlijk avondje‘.

Gisteravond was het zover, 5 december, de dag waarop we de verjaardag van Sinterklaas vieren, pakjesavond, het heerlijke avondje. Bij ons was het ‘gewoon’ een heerijk avondje (zoals zovelen). Geen stuiterballen in huis (kinderen dus..), alleen een hondje die Sinterklaas waarschijnlijk nog nooit gezien heeft (ze is ook nog maar 1 jaar). Maar om deze feestdag nou helemaal aan ons voorbij te laten gaan, vond ik wat jammer.

Daarom heb ik het avondmaal in Sinterklaas-stijl gemaakt: wortel ‘croissants’ (speciaal voor Amerigo) met heerlijke kipfilet met crème fraîche en speculaas. Beide gerechten vond ik tijdens mijn zoektocht naar heerlijke Sinterklaas-recepten. De wortel ‘croissant’ maakte ik ‘s middags al en ‘s avonds hoefde ik alleen nog maar even de kipfilet te bakken en te mengen met de speculaas-crème fraîche. ‘s Avonds snel klaar dus!

Ok, wortel ‘croissant’. Waarom toch steeds tussen haakjes? Ze zijn gemaakt van croissant-deeg, maar het zijn geen croissants…want het zijn wortels…. met wortel. Vandaar.

Erg makkelijk om te maken, je kunt ze van te voren helemaal klaar maken, in de koelkast leggen en opeten wanneer jij er zin in hebt. Het is in ieder geval een heerlijk lunch gerecht! Het idee komt van de leuke site Hungry Happenings waar ze pizza’s worden genoemd, maar dat vond ik toch wat minder, want het zijn geen pizza’s. Afijn, niet echt een avondmaal, maar zoals gezegd, een heerlijke lunch en het ziet er ook nog eens leuk uit! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email