Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème

10

Een heerlijk hapje voor bij de borrel, de lunch, een high tea of zomaar: zalmrolletjes met dadel-vanillecrème!

Ik ben echt gek op gerookte zalm en vind het zo fijn om er hapjes mee te maken. Lekker met komkommer, roomkaas, op een toastje of een stukje roggebrood, met wat sla etc. Heer-lijk! Een tijdje geleden maakte ik deze zalmwraps met roomkaas & pistache en daar was ik zó enthousiast over: super lekker!

Dit keer een hapje zonder wraps, zonder komkommer, maar gewoon zalm met een dadel-vanillecrème gemaakt van roomkaas, crème fraîche, dadels & vanille. Super simpel, maar super delicieus!

Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème

Zalmrolletjes met dadel-vanillecrème

Ik heb mij laten inspireren door een recept in het blad Boodschappen. Zoals gewoonlijk wat ‘dingetjes’ anders gedaan…. Al was ik niet van plan om de bieslook te vervangen door dille. Ik was echt overtuigd dat ik nog bieslook had liggen. Maar na minstens een kwartier zoeken, moest ik toch echt tot de conclusie komen dat mijn bieslook foetsie was… het zit me nog steeds dwars…. 😉

Afijn, geen bieslook… dan maar dille. Ook erg lekker met zalm en met de dadel-vanillecrème! Weer een erg geslaagd experiment! Ik kan zo blij worden van een hapje met zalm! Heb jij een favoriet hapje met zalm?

Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 17 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.