Zoete kwarkbroodjes

8

Zoals jullie al in mijn weekverslag konden lezen, hebben wij zondag als lunch misvormde kwarkbroodjes gegeten…

Ik had het recept voor zoete kwarkbroodjes uit Koken & genieten al een tijdje liggen in mijn stapel ‘must make’ liggen. Ze zien er zo lekker uit en broodjes bakken in het weekend doe ik graag.

Vorig weekend eindelijk het recept er weer bij gepakt zodat we konden genieten van een heerlijke lunch met zoete kwarkbroodjes.

Het is absoluut geen moeilijk recept, dus het deeg was snel klaar. In het recept stond dat je een ijsschep kon gebruiken om bolletjes te vormen voor op de bakplaat. Dat heb ik dus gedaan…. Nu weet ik niet of er verschillende maten zijn in zo’n ijsschep, maar waarschijnlijk ben ik te ijverig geweest… veel te grote bollen gemaakt waardoor de kwarkbroodjes naar elkaar toe groeiden in de oven (of zich in elkaar mengden eigenlijk…). Ze kwamen namelijk zo uit de oven:

Niet echt super dus… maar ook al zijn ze misvormd, we moesten natuurlijk wel even proeven. En ze waren errug lekker, super lekker zelfs! Dus we hebben die dag wél geluncht met zoete kwarkbroodjes, alleen met een misvormde versie. Ach, in je maag ziet het er allemaal ook niet zo prettig meer uit…

Maar wel meteen bedacht dat deze broodjes in de herhaling zouden gaan omdat ze zo lekker zijn. Afgelopen donderdag maar weer een poging gedaan… Dit keer niet met de ijsschep, maar gewoon met een eetlepel. Kleinere bolletjes gemaakt en iets meer ruimte tussen de bollen gehouden (ik heb nu twee bakplaten gebruikt). De oven in en afwachten… af en toe even stiekem kijken door het raampje… dat ziet er goed uit! Piep, piep, ooooh, de oven mag open… jaaaa, gelukt! Ze zien er nu écht uit als broodjes en ze smaken net zo lekker als de misvormde versie. Kijk maar:

Yum! Heerlijke broodjes dus, voor de lunch of voor tussendoor.

In het recept staat trouwens dat je de broodjes moet bestrijken met gecondenseerde melk, maar ik vond het zo zonde om een blik open te maken voor 2 eetlepels… dus ik heb het geprobeerd met gewone (volle) melk. Gaat ook helemaal prima!

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

    • Jeetje, wat een lastige vraag! 🙂 Ik moest meer aan een soort melkbroodjes denken… alleen dan iets minder zacht. Een puddingbroodje vind ik moeilijk te zeggen, want niet alle puddingbroodjes zijn ook hetzelfde en ik eet ze eigenlijk alleen maar zonder pudding. 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.