Zoete ravioli met ricotta

9

Het komt hier regelmatig voor dat ik ‘dingen’ koop voor ‘iets’ (lekker vaag….), maar dat ‘iets’ komt nooit op tafel…. Of er komt iets tussen (we gaan lekker uit eten bijvoorbeeld) of ik blijk de rest van de ingrediënten voor dat ‘iets’ liever met een ander ‘ding’ te maken. Juist ja. En zo blijft er weleens iets staan in de (koel)kast en dat moet uiteindelijk een keer op. Ach, je kent het vast wel….

Zo had ik dat laatst met een bakje ricotta. Hij was voor de pasta, maar die pasta is er nooit gekomen. Een bakje ricotta dus & zin om te bakken. Op zoek naar een leuk recept dan maar. In Koken & Genieten (de juni editie van dit jaar) kwam ik onderstaand recept tegen van zoete ravioli met ricotta. Leuk! Eens een keer wat anders! Ik keek naar de lijst met ingrediënten en daar staat: 500 gram ricotta (2 bakjes dus…). Hmmm… ach, het recept is voor ongeveer 30 stuks en dat is toch teveel, dus ik halveer alles! Onderstaand recept is dus voor ongeveer 15 stuks en aangezien ze warm toch het lekkerst zijn, is dat meer dan genoeg! Het is even wat ‘lastig’ met een half ei en de rasp van een halve citroen & sinaasappel, maar verder is het recept prima te doen (zo door de helft!).

Zoete ravioli met ricotta

Zoete ravioli met ricotta

Zoals het recept al aangeeft, zijn ze warm het aller lekkerst! Koud zijn ze ook prima te eten hoor, maar warm geeft toch nét dat beetje extra. Lekker als gebakje met een kopje espresso, maar ook als dessert is het een ware traktatie (wat ook prima te doen is met een kopje espresso natuurlijk…). Ik vond ze verrassend smaken, niet te zoet. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.