Zomerse taart met courgette & tomaatjes

19

Een heerlijke, simpele, zomerse taart met courgette & tomaatjes!

Een dunne bodem, de vulling bestaat grotendeels uit groente en deze taart is ook koud prima te eten, voor als je op een zomerse, warme dag geen zin hebt in warm eten.

Zoals bij elke hartige taart, kun je ook deze taart gewoon met bladerdeeg maken (voor als je niet zoveel tijd hebt en/of optimaal wilt genieten van het zonnetje). Gebruik dan ongeveer vier velletje en probeer ze zo dun mogelijk uit te rollen. Het voordeel van deze zelfgemaakte bodem is echter dat ie lekker knapperig is en dat je er nog kruiden aan toe kunt voegen voor nét wat extra smaak. Ik zeg het wel vaker: het is echt de moeite waard om zelf de bodem te maken!

Terwijl het deeg ligt te rusten, kun je de vulling maken: courgette dun snijden (ik heb een kaasschaaf gebruikt en er is geen bloed aan te pas gekomen, jeej!), tomaatjes halveren, de Phila & eieren mengen, dan even het deeg uitrollen, alles in de vorm en laat de oven de rest van het werk maar doen. Daarna lekker aan tafel, het liefst in de tuin met een fijn zonnetje natuurlijk, en het genieten kan beginnen! Een groene salade erbij en het feest is helemaal compleet!

Zomerse taart met courgette & tomaatjes

Zomerse taart met courgette & tomaatjes

Print Friendly, PDF & Email