Zomerse taart met courgette & tomaatjes

19

Een heerlijke, simpele, zomerse taart met courgette & tomaatjes!

Een dunne bodem, de vulling bestaat grotendeels uit groente en deze taart is ook koud prima te eten, voor als je op een zomerse, warme dag geen zin hebt in warm eten.

Zoals bij elke hartige taart, kun je ook deze taart gewoon met bladerdeeg maken (voor als je niet zoveel tijd hebt en/of optimaal wilt genieten van het zonnetje). Gebruik dan ongeveer vier velletje en probeer ze zo dun mogelijk uit te rollen. Het voordeel van deze zelfgemaakte bodem is echter dat ie lekker knapperig is en dat je er nog kruiden aan toe kunt voegen voor nรฉt wat extra smaak. Ik zeg het wel vaker: het is echt de moeite waard om zelf de bodem te maken!

Terwijl het deeg ligt te rusten, kun je de vulling maken: courgette dun snijden (ik heb een kaasschaaf gebruikt en er is geen bloed aan te pas gekomen, jeej!), tomaatjes halveren, de Phila & eieren mengen, dan even het deeg uitrollen, alles in de vorm en laat de oven de rest van het werk maar doen. Daarna lekker aan tafel, het liefst in de tuin met een fijn zonnetje natuurlijk, en het genieten kan beginnen! Een groene salade erbij en het feest is helemaal compleet!

Zomerse taart met courgette & tomaatjes

Zomerse taart met courgette & tomaatjes

Print Friendly, PDF & Email

19 reacties

  1. Wat een leuk/lekker idee! ik zou het recept wel wat aanpassen, want ik heb een koemelkallergie en eet geen tarwe, maar goed, dan nog: leuk idee. In dit recept 1 eigeel over, soms vele eigelen, wat kun je daarmee? Vind het altijd zo jammer om weg te gooien! Ideetjes?

  2. Dank je wel! ๐Ÿ™‚

    MIssFromage (missfromage.com) heeft twee artikelen op haar site staan: รฉรฉn met allemaal recepten voor eiwitten en รฉรฉn met allemaal recepten voor ei-gelen. Super handig!

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 28 - MiCook

  4. Deze taart gisteren gemaakt en hij was heerlijk. Ik heb er nog wel gebakken uitjes en stukjes paprika bij gedaan. Er is nog een stuk over, dus lekker morgen bij de lunch

  5. Oooh, wat leuk Nicole, dat jij hem ook hebt gemaakt! ๐Ÿ™‚

    En wat fijn dat je nog een stukje over hebt voor de lunch! Geniet ervan! ๐Ÿ™‚

  6. @Curly Creative Ja, moeilijk hรจ, op deze warme dagen…. Vaak kiezen wij voor een bak sla, maar dit is een veel lekkere optie! ๐Ÿ™‚

  7. Vandaag gemaakt; was echt superlekker! In het deeg oregano gedaan ipv basilicum en een deel vd olijfolie vervangen door pompoenpitolie. Bedankt voor het recept. Ben heel blij met deze gemakkelijke, lekkere en gezonde bodem. (Vulling was ook prima!)

  8. Pingback: Zomerse tomatentaart met geitenkaas - MiCook

  9. Aaah, ja, dan kun je er niet zoveel meer aan doen…. ๐Ÿ™

    Misschien is er dan teveel vocht uit de courgettes gekomen…?

    Echt balen hoor….

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.