Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

35

Lang, lang geleden maakte ik mijn eerst zuurkooltaart… ook met knakworstjes! Hoe lekker die taart ook was, wij eten hier niet zo vaak zuurkool: je hoeft ons er echt niet voor wakker te maken…

Een erg lekkere taart dus, met zuurkool. Einde verhaal. Totdat Els van Eetlust! een tijdje geleden haar recept voor zuurkooltaart deelde. Els zag toentertijd de zuurkooltaart bij mij en dacht: ik ga een zuurkooltaart maken! En ongeveer een jaar later zag ik de zuurkooltaart van Els en dacht: ik ga een zuurkooltaart maken. The circle of life zuurkooltaarten.

Els deed, onder andere, ananas & paprika in haar zuurkooltaart en dat leek mij ook wel lekker. Op naar de winkel om zuurkool & paprika’s te halen en vervolgens de keuken in te duiken, want stukjes ananas (uit blik) heb ik altijd wel in de kast liggen. Toch? Nee dus…. Echt, ze liggen er áltijd! Ik dacht zelfs dat ik nog twee blikjes had staan, maar na de hele kast (zo’n apothekerskast) overhoop te hebben gehaald, moest ik toch tot de conclusie komen dat er geen ananas in huis was… Geen zin om weer naar de winkel te gaan, dus maakte ik een versie mét paprika, zonder ananas.

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Niet helemaal volgens plan dus, maar weer erg lekker! Uiteindelijk heb ik niet zo heel veel veranderd aan de vorige versie, behalve dat ik er nu wat paprika in heb gestopt en de bodem zelf heb gemaakt. Vroeguh gebruikte ik eigenlijk altijd bladerdeeg voor mijn hartige taarten, maar tegenwoordig maak ik het altijd zelf. Wij vinden dat echt een stuk lekkerder en ik varieer altijd met de kruiden die ik in het deeg doe, zodat je elke keer nét weer een ander smaakje krijgt!

Afijn, volgende keer maak ik hem écht met ananas (lijkt me namelijk erg lekker!) en dan ga ik vier dubbel checken of ik ananas in huis heb! 🙂

Print Friendly, PDF & Email