Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

35

Lang, lang geleden maakte ik mijn eerst zuurkooltaart… ook met knakworstjes! Hoe lekker die taart ook was, wij eten hier niet zo vaak zuurkool: je hoeft ons er echt niet voor wakker te maken…

Een erg lekkere taart dus, met zuurkool. Einde verhaal. Totdat Els van Eetlust! een tijdje geleden haar recept voor zuurkooltaart deelde. Els zag toentertijd de zuurkooltaart bij mij en dacht: ik ga een zuurkooltaart maken! En ongeveer een jaar later zag ik de zuurkooltaart van Els en dacht: ik ga een zuurkooltaart maken. The circle of life zuurkooltaarten.

Els deed, onder andere, ananas & paprika in haar zuurkooltaart en dat leek mij ook wel lekker. Op naar de winkel om zuurkool & paprika’s te halen en vervolgens de keuken in te duiken, want stukjes ananas (uit blik) heb ik altijd wel in de kast liggen. Toch? Nee dus…. Echt, ze liggen er áltijd! Ik dacht zelfs dat ik nog twee blikjes had staan, maar na de hele kast (zo’n apothekerskast) overhoop te hebben gehaald, moest ik toch tot de conclusie komen dat er geen ananas in huis was… Geen zin om weer naar de winkel te gaan, dus maakte ik een versie mét paprika, zonder ananas.

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Zuurkooltaart met paprika & knakworstjes

Niet helemaal volgens plan dus, maar weer erg lekker! Uiteindelijk heb ik niet zo heel veel veranderd aan de vorige versie, behalve dat ik er nu wat paprika in heb gestopt en de bodem zelf heb gemaakt. Vroeguh gebruikte ik eigenlijk altijd bladerdeeg voor mijn hartige taarten, maar tegenwoordig maak ik het altijd zelf. Wij vinden dat echt een stuk lekkerder en ik varieer altijd met de kruiden die ik in het deeg doe, zodat je elke keer nét weer een ander smaakje krijgt!

Afijn, volgende keer maak ik hem écht met ananas (lijkt me namelijk erg lekker!) en dan ga ik vier dubbel checken of ik ananas in huis heb! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

35 reacties

 1. Hier zijn wij ook niet van die types die helemaal uit hun dak gaan van zuurkool, maar ik ga deze wel snel een keer proberen te maken…ziet er lekker uit!

  Gr. Petra

  • Dank je wel, Petra! 🙂

   Nee hè, het is niet echt iets om voor uit je dak te gaan 😉 maar zo nu en dan best lekker! 🙂

 2. Het lijkt me lekker om eens op deze manier zuurkool te eten. Ga ik zeker een keer proberen en dan ook met zelfgemaakt deeg.
  Dankzij jouw recepten worden mijn “ooit-lijstje” alleen maar langer (niet erg hoor!) -;)

 3. Ik ben ook niet zo’n zuurkool-fan, maar mijn vriend wel. Dus deze taart ga ik dan toch maar eens maken, lijkt me zeker het proberen waard 🙂

 4. Lekker! Ik ben ook niet echt een zuurkoolfan als in de zuurkoolstamppot. Toch maakte mijn huisgenootje laatst ook een zuurkooltaart (students be like met bladerdeeg natuurlijk ipv zelf maken, maar mocht niet baten;)) en ze voegde ananas toe, samen met creme fraich, gehakt, rookworst en ui! Toen was het zeker goed te doen!:) Ik ga jou variant met knakworstjes ook eens proberen, en dan laat ik haar proeven;)!

 5. Pingback: Mijn kookweek - week 6 - MiCook

 6. Hij staat in de oven, weliswaar met bladerdeeg voor ‘t gemak, maar toch. Taartbop tafel op een doordeweekse maandag. Leuk! Tnx voor het recept

   • Hij was lekker! Die komt zeker nog eens op tafel! Ik had geen verse paprika, dus geroosterde uit pot gebruikt, en wel een blikje ananas erdoor. Heerlijk! Zelfs dochter die anders minimaal zuurkool eet, heeft een tweede keer genomen

    • Wat super leuk om te lezen, Lien! 🙂 En wat goed dat je dochter zelfs twee keer heeft genomen!

     Hahaha, ik moet hem écht binnenkort proberen met ananas! 😉

 7. Deze zuurkooltaart met de eigengemaakte bodem is overheerlijk. Ik maak de taart nu voor de tweede keer. Ik vind de ‘eigengemaakte’ bodems van MiCook overheerlijk. Dank je wel voor al deze lekkere recepten, ik ben fan van deze pagina!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.