Aardappelpartjes met romige pestodip

8

Een heerlijk bijgerecht of een smakelijk hapje voor bij de borrel: aardappelpartjes met romige pestodip!

Hier in huis staan niet vaak aardappelen op tafel. Af en toe wat zoete aardappel, maar ‘gewone’ aardappelen eten we niet zo vaak. We vinden ze lekker hoor, maar niet bijzonder. Af en toe een stamppotje met aardappelen, samen met aubergine in de oven of in een heerlijk stoofpotje met peen & pastinaak. Zo af en toe… maar niet wekelijks.

En dat terwijl je toch alle kanten op kunt met die aardappel, gewoon een beetje creatief zijn… Dit gerecht is misschien wat minder creatief, maar wel erg lekker! Heerlijke krokante aardappelpartjes uit de oven met een smakelijke, romige pestodip!

Aardappelpartjes met romige pestodip

Aardappelpartjes met romige pestodip

Dit ziet er toch lekker uit? Hieronder nog wat tips en daarna snel door naar het recept!

Tips:

  • Maak van tevoren deze homemade pesto, dan wordt je dip nóg lekkerder!
  • Afhankelijk van de gekozen pesto, kun je misschien iets meer pesto aan de crème fraîche toevoegen, proef tussendoor en voeg eventueel wat extra pesto toe!
  • Vervang de groene pesto door rode pesto!
  • Voeg wat (gedroogde) chilipeper, gemalen komijn of (pikante) paprika toe aan de aardappelpartjes (voor het bakken) voor extra smaak!

 

Bron: 500 hapjes.
Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Hmm, superlekker! Ik ben ook niet zo van de gekookte aardappels, maar op deze manier klaargemaakt vind ik ze wel superlekker! Het is ook echt een makkelijk gerecht, je kan er ook zo een aantal groentes bij gooien en dan heb je in een keer een hele maaltijd, ideaal!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.