Aardappelschotel met spinazie

2

Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes, spinazie, tomaat, ham & kaas. Een complete maaltijd ‘verstopt’ in één ovenschaal en ontzettend lekker.

Het idee achter dit recept komt van Lekker Tafelen. Een ontzettend leuke site met (onder andere) heerlijke recepten. Ik neem regelmatig even een kijkje op Lekker Tafelen en kwam zo het recept van deze ovenschotel van spinazie tegen.

 

Al eerder maakte ik een recept van deze site, namelijk de verrukkelijke lasagne met kip, courgette & citroen. Alleen die naam al… en hij is zeker verrukkelijk!

Aan de lasagne heb ik toentertijd helemaal niets veranderd, maar aan deze ovenschotel wel. Een paar kleine wijzigingen in de aantallen en wat plakjes tomaat toegevoegd, omdat ik de combinatie spinazie-tomaat ontzettend lekker vind en extra groente aan je avondmaal toevoegen, kan nooit kwaad! Daarnaast heb ik aardappelschijfjes gekocht (makkelijk hè…) in plaats van zelf aardappels te schillen & snijden. Wil je liever wel ‘verse’ aardappelschijfjes gebruiken? Kook ze dan ongeveer 3 minuten in ruim kokend water met een beetje zout, voordat je ze in de ovenschaal legt. 

Een complete maaltijd, niet moeilijk om te maken, snel op tafel én ontzettend lekker. De spinazie wokken, wat snijden & raspen, alles in de ovenschaal en laat verder de oven lekker het werk doen. Ondertussen de keuken weer opruimen, tafel dekken en het smullen kan beginnen!

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.