Abrikozen-amandelcake

6

Opeens uit het niets zei Alwin op een avond dat hij weleens een Abrikozencake zou willen proeven… zomaar, ineens…

Tja, wat doe je dan als ‘goede vrouw’ (dusss…). Op zoek naar een fijn recept & bakken!

Nog niet heel eenvoudig, want de meeste recepten zijn met verse abrikozen en die zijn nu niet verkrijgbaar in Nederland (in ieder geval niet te tijde van het bakken van deze cake). Dan maar een recept met gedroogde abrikozen.

Ik vond een recept voorย Marokkaanse abrikozencakeย met de volgende omschrijving: deze Marokkaanse abrikozencake bevat heerlijke smaken door de gedroogde abrikozen en sinaasappelsap. Het cakebeslag is binnen 15 minuten gemaakt. Met bakken erbij staat er in รฉรฉn uur een heerlijke warme cake op tafel.”

Mooi, die ga ik maken! Ik heb het recept een klein beetje aangepast door er amandelmeel aan toe te voegen, dat leek me nou ontzettend lekker. De volgende dag dus aan de slag en toen Alwin thuis kwam van zijn werk, stond er een abrikozen-amandelcake voor hem klaar. Hij moest heel hard lachen… ๐Ÿ™‚

En hij wilde meteen proeven natuurlijk! Gelukkig was de cake al voldoende afgekoeld, dus hij kon meteen een stukje proeven. De cake is heerlijk! Alwin was erg te spreken over het resultaat en al helemaal omdat ie speciaal voor hem was gemaakt… uiteraard mocht ik ook een stukje. Een heerlijke cake, weer eens wat anders dan een vanille, chocolade of citroencake!

Bron: Stepaday (foto).
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 9 | Maaikyz iCook

  2. Dit lijkt me een heerlijke cake en ik ga hem maken. Is de cake met hete lucht of boven en onderwarmte gebakken.
    Groetjes, Marianne

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.