Foodblogevent – Amandel-banaan spread met kokos

6

Spread the love! 

Hét thema van het foodblogevent van juli, verzorgd door Sonja. Klinkt een beetje vaag, niet? Dat vond Sonja ook, dus ze gaf wat extra uitleg: “Mijn uitdaging voor jullie is het maken van een heerlijke, doch niet alledaagse spread. Want hoe kan je de dag beter beginnen dan met een sneetje zelfgebakken, geroosterd brood, dat je dan besmeert met een laagje zelfgemaakte spread ? Of heerlijke rillettes op een stuk geroosterd stokbrood met een goed glas wijn erbij, dat is toch puur genieten!”.

Ah, dat maakt het al wat duidelijker! Meteen begon ik na te denken, maar ik ben niet zo’n ‘spread-mens’. Ik eet het vrijwel nooit… moeilijk, moeilijk dus. Nadenken over een spread bracht niet veel op, misschien lag het ook aan het warme weer, maar er kwam niets creatiefs naar boven borrelen. Totdat ik zag dat er een paar bananen toch écht op moesten. Normaal gooi ik ze in de diepvries (je kunt er heerlijk ijs van maken) of verwerk ik ze in baksels, maar nu dacht ik: ik ga er een spread van maken, want ik wil wel wat liefde ‘spreaden‘ & meedoen met het foodblogevent is altijd leuk! En zo ontstond mijn spread the love – amandel-banaan spread met kokos!

Amandel-banaan spread met kokos

Amandel-banaan spread met kokos

Deze spread ziet er misschien niet meteen uit als het lekkerste van de hele wereld (meer een hoopje geprakte banaan…), maar ik kan je vertellen dat het erg lekker is en je kunt er alle kanten mee op, lees onderstaande variatietips maar eens door!

Variatietips:

  • Vervang de amandelboter door pindakaas! Banaan & pindakaas gaan erg goed samen. Laat de kokos dan achterwege (tenzij je dat lekker vindt natuurlijk…).
  • Liefhebber van chocolade? Vervang de amandelboter door Nutella (of iets dergelijks) of voeg wat (ongezoete) cacaopoeder toe.
  • Ben je een zoetekauw? Voeg dan wat honing, ahornsiroop of eventueel suiker toe.
  • Voeg wat vanille essence toe voor een extra smaakje.
  • Voeg wat chia zaaf of lijnzaad toe voor een extra bite!
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: #Foodblogevent juli 2013–roundup | Ona Pona's keukenavonturen !

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 31 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.