Amandel-kokoskoekjes

11

Heerlijke amandel-kokoskoekjes!

Niet moeilijk om te maken. Even wat mengen, laten rusten, balletjes draaien, op de bakplaat, plat drukken, wat poedersuiker erover en de oven doet de rest van het werk. Daarna laten afkoelen (toch altijd het aller moeilijkste….), maar in de tussentijd kun je een kopje thee zetten, je favoriete boek pakken (of een stapel (kook)magazines, eventueel een dekentje erbij (ja, het is 24 maart en het sneeuwt in Nederland) en het genieten kan beginnen!

Het blijft leuk, koekjes bakken. Meestal heb je niet veel ingrediënten nodig en heb je met minimale inspanning heerlijke koekjes gebakken. Zomaar, from scratch. Geweldig toch?! Ik vind het in ieder geval super leuk! Alwin vindt het ook helemaal geweldig. Soms helpt hij mee met bakken, soms (euh, altijd) helpt hij mee met ‘proeven’.

Een deel van deze koekjes heeft Alwin weer meegenomen naar zijn werk voor zijn collega’s en daar vielen ze gelukkig ook weer enorm in de smaak. Ik bak meestal koekjes op zondag (zo’n fijne dag om te bakken), op maandag neemt Alwin dan een partij koekjes mee naar zijn werk en vaak krijg ik op maandagavond de bak waar de koekjes in zaten weer terug met een paar kruimeltjes…. Alles op! Toch fijn om te horen/weten dat iedereen er zo van geniet.

Heerlijke amandel-kokoskoekjes

Heerlijke amandel-kokoskoekjes

Inspiratie: AH
Print Friendly, PDF & Email