Amandel-pruimen snack

10

SnackTime! 🙂

Maar wel een beetje gezond graag…

De december maand is een maand met heel veel lekkere snacks. Als de kruidnoten, stukken gevulde speculaas, banketletter en dergelijke de winkel uit gaan, komen de kerstkransjes, chocolaatjes, banketstaaf en kerstsloffen er voor in de plaats. Misschien koop je ze dan niet, maar thuis krijg je waarschijnlijk wel de kriebels om deze lekkernijen zelf te gaan maken… en terecht! 🙂

Maar zo tussen Sinterklaas en kerst door, is het tijd voor een enigszins gezonde snack: amandel-pruimen snack. Weer een heerlijke snack uit Light koken, dit keer de november editie. Ik maak veel recepten uit Light koken, al eerder maakte ik een super lekkere snack: kokos-kwarkbolletjes. Deze amandel-pruimen balletjes lijken qua bereiding wel een beetje op de kokos-kwarkbolletjes. Super eenvoudig om te maken, geen oven bij nodig en direct klaar om te snacken! Het enige nadeel is dat je de pruimen eerst drie uur moet laten weken.. maar daarna is het echt een fluitje van een cent en kun je ze meteen serveren bij een heerlijk kopje thee.

Met onderstaand recept draai je ongeveer 24 snacks. Als je visite krijgt, zijn ze waarschijnlijk snel op, want ze zijn erg lekker. Maar als je geen visite krijgt, kun je ze nog ongeveer twee weken in de koelkast bewaren en kun je elke dag genieten van een heerlijke, verantwoorde snack bij je kopje thee of koffie. Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email