Amandelkoekjes

5

Jaaaa, we gaan ook in januari gewoon door met koekjes bakken! πŸ™‚ Nee, we eten ze niet allemaal zelf op hoor… Als we alles wat hier in de keuken gemaakt wordt, zelf zouden opeten… pffff… das niet goed voor ons. Het hondje heeft gevoelige darmpjes, dus daar kunnen we ook niet alles aan kwijt (de smekende ogen geven echter wat anders aan…), maar de collega’s van Alwin zijn gek op koekjes en Alwin wilde graag weer een lading koekjes meenemen naar zijn werk. Ok, geen probleem, komt voor elkaar!

Ik heb onder andere deze lekkere amandelkoekjes gebakken (ja, we proeven natuurlijk wel altijd even..). Niet moeilijk om te maken, maar wel erg leuk om te doen. Het oorspronkelijke recept (ik heb wat aanpassingen gedaan) komt uit het leuke boekje 200 recepten voor cakes & koekjesΒ waar ik al eerder lekkernijen uit heb gemaakt, bijvoorbeeld deze kokos-pistachekoekjesΒ of deze super lekkere jimjams. Een super leuk boekje voor een leuke prijs!

Ik heb maar een paar kleine aanpassingen gedaan hoor. Onder andere het ontbreken van het kleine stukje gekonfijte kers in het midden… dat hoort er eigenlijk nog bij, maar die had ik nou weer net niet in huis. De rest wel en zonder zijn ze ook erg lekker hoor! Ja, erg lekkere koekjes en gelukkig ook weer goedgekeurd door de collega’s van Alwin. De goede voornemens zijn waarschijnlijk snel weer overboord gegooid, want de koekjes waren snel op… πŸ˜‰

Lekkere amandelkoekjes!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Chocoladeblokjes met een vleugje banaan | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Chocoladeblokjes met een vleugje banaan | Maaikyz iCook

    • Hoi!

      Ik verwacht van wel! Helemaal zeker durf ik het niet te zeggen, maar ik denk het wel. Deze koekjes zijn bijvoorbeeld helemaal van amandelmeel gemaakt: kaneelsterren.

      Laat je weten of ze gelukt zijn? πŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.