Appeltaart met krokante walnoten

17

Appeltaart met krokante walnoten: één van de taarten die Alwin meenam naar zijn werk om zijn verjaardag nog een klein beetje met zijn collega’s te vieren.

Aangezien het Alwin zijn verjaardag was, mocht hij kiezen welke taarten we gingen maken. Er moest in ieder geval een appeltaart bij zitten, vond hij. Maar ja, appeltaarten zijn er in allerlei verschillen vormen, smaken etc. Alwin had niet zoveel zin om al mijn bakboeken uit de kast te pakken om hét recept te vinden… (ik vind het heerlijk om een middagje door bakboeken te bladeren..), dus pakte hij het Superdikke Taartenboek uit de kast en begon te bladeren. Niet veel later kwam hij aanzetten met het boek + een aantal geeltjes in het boek (er moesten ook nog andere taarten komen…). Het moest een appeltaart met krokante walnoten worden!

Appeltaart met krokante walnoten

Appeltaart met krokante walnoten

Boodschappenlijstje maken, inkopen doen en de keuken in. Samen: hoe gezellig! 🙂 Alwin begon met het schillen & snijden van de appels, ik maakte het beslag en de oven deed ongeveer de rest. Ondertussen de krokante walnoten maken, over de taart heen en weer even in de oven. Daarna af laten koelen en proeven! Tja, dat moet natuurlijk wel even, ook al was de taart niet voor ons, maar stel nou dat ie helemaal niet lekker is? Proeven dus!

Hij was heerlijk! Echt super lekker! De zachte, luchtige cake-bodem (je zou het ook een appelcake kunnen noemen…), de heerlijke zachte appels en dan dat krokante laagje: yum! De collega’s vonden de taart ook erg lekker, de complimenten waren er weer in overvloed en de taart heeft geen lang leven gehad: zo leuk! 🙂

Ik heb de taart in een vierkante springvorm gebakken omdat ik mijn twee ronde springvormen van 26 centimeter nodig had voor de andere taarten. Op zich geen probleem, gaat helemaal prima, maar het is toch wat lastiger puntjes snijden… Heb je wel een ronde vorm, gebruik die dan gewoon! 😉 Maar hij is écht de moeite waard om eens te maken!

Print Friendly, PDF & Email

17 reacties

  1. O die ziet er heerlijk uit Maaike! Perfect voor een dag als vandaag… Maar mijn appels zijn op dus dat is nou net jammer… Geen weer om eruit te gaan!

    • Dank je wel, Simone! Het is ook geen minuut droog geweest gisteren… 🙁 Inderdaad geen weer om ff appels te gaan halen… 😉

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 41 - MiCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 42 - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.