Bakvorm met bakpapier bekleden

5

Als je het er over hebt….

In mijn vorige artikel (de zoete courgettetaart) had ik het over de werkwijze van PJ (@nombelina) die ik heb overgenomen voor de zoete courgettetaart, namelijk het bekleden van de springvorm met bakpapier. Vorig week heb ik namelijk de gebakken cheesecake van PJ gemaakt en in dat recept stond de (verborgen) tip dat je beter eerst de springvorm kunt bekleden met bakpapier: dat heb ik ook toegepast op de zoete courgettetaart.

Bakvorm met bakpapier bekleden

Het voorkomt lekken, de taart is makkelijk uit te vorm te halen (het blijft niet aan de vorm vastplakken) en daarna gaf Wilma (@kookgek) via Twitter aan dat je vormen hierdoor mooi blijven en niet inbranden! Reden te meer om dit dus altijd te doen!

Nu heb ik gewoon een stuk bakpapier gepakt, de springvorm ingevet en het bakpapier er in gefrommeld (het blijft toch wel aan de randen plakken door de boter)… Maar via mijn persoonlijk YouTube overzicht (die ontvang ik elke week via de mail) stuitte ik op onderstaand filmpje… Zo kan het natuurlijk ook! 😉

En zo kan het ook! Handig voor vierkante vormen!

 

Print Friendly, PDF & Email