Banana Bars met havermout, lijnzaad & chia

4

Een gezonde reep! Nou ja, bijna helemaal gezond dan!

In ieder geval goed gevuld: banaan, havermout, lijnzaad & chia. Daarnaast zijn ze ook nog lekker, wat wil je nog meer?

Ook deze ‘bars’ zijn meegegaan naar Alwin zijn werk… (uiteraard heb ik er ook een paar thuis gehouden). Alwin kreeg namelijk een beetje de ‘klacht’ dat hij altijd van die lekkere koekjes meeneemt…

Geen probleem toch, zou je zeggen, maar ook bij Alwin werken mensen die wat op de lijn proberen te letten. Tja, en dan liggen er elke keer van die koekjes, van die krengen die bijna tegen je schreeuwen: “eet mij!”.

Tijd voor iets gezonds! Ik heb het recept (wel wat aangepast) via Pinterest gevonden en het komt van de blog Erica’s Sweet Tooth. Erica was zelf op zoek naar een guilt-free snack en dat heeft ze met deze repen gevonden. Erica noemt de repen zelf ‘healthy banana bread granola bars‘. Ik vond ze er meteen erg lekker uit zien en toen ik de ingrediënten-lijst las, dacht ik meteen: die ga ik maken! Zo gezegd, zo gedaan.

De repen kun je, mits luchtdicht verpakt, wel een paar dagen bewaren. Fijn om op zondag te maken en elke dag op je werk te genieten van een gezond & lekker tussendoortje.

Lekkere, goed gevulde Banana Bars

Lekkere, goed gevulde Banana Bars

Print Friendly, PDF & Email