Banana Bars met havermout, lijnzaad & chia

4

Een gezonde reep! Nou ja, bijna helemaal gezond dan!

In ieder geval goed gevuld: banaan, havermout, lijnzaad & chia. Daarnaast zijn ze ook nog lekker, wat wil je nog meer?

Ook deze ‘bars’ zijn meegegaan naar Alwin zijn werk… (uiteraard heb ik er ook een paar thuis gehouden). Alwin kreeg namelijk een beetje de ‘klacht’ dat hij altijd van die lekkere koekjes meeneemt…

Geen probleem toch, zou je zeggen, maar ook bij Alwin werken mensen die wat op de lijn proberen te letten. Tja, en dan liggen er elke keer van die koekjes, van die krengen die bijna tegen je schreeuwen: “eet mij!”.

Tijd voor iets gezonds! Ik heb het recept (wel wat aangepast) via Pinterest gevonden en het komt van de blog Erica’s Sweet Tooth. Erica was zelf op zoek naar een guilt-free snack en dat heeft ze met deze repen gevonden. Erica noemt de repen zelf ‘healthy banana bread granola bars‘. Ik vond ze er meteen erg lekker uit zien en toen ik de ingrediënten-lijst las, dacht ik meteen: die ga ik maken! Zo gezegd, zo gedaan.

De repen kun je, mits luchtdicht verpakt, wel een paar dagen bewaren. Fijn om op zondag te maken en elke dag op je werk te genieten van een gezond & lekker tussendoortje.

Lekkere, goed gevulde Banana Bars

Lekkere, goed gevulde Banana Bars

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

 1. Naar zoiets ben ik ook al heel lang op zoek! Ziet er lekker en verantwoord uit ook 🙂 Zou je de suiker ook helemaal weg kunnen laten of bijvoorbeeld kunnen vervangen door iets anders kleverigs als dadels?

  • Hoi!

   Dank je wel!

   Ik denk dat je de suiker helemaal weg kunt laten. Eventueel voor de smaak wat extra honing, ahornsiroop of inderdaad wat dadels, maar ik vraag me af of dat überhaupt nodig is…

   Ik zou het leuk vinden om te horen hoe jij ze gemaakt hebt en of ze dan ook zo lekker zijn! 🙂

 2. Pingback: Mijn kookweek – week 15 | Maaikyz iCook

 3. Pingback: Gezonde snacks - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.