Banana granola

17

Granola is er altijd. Bij ons in ieder geval. Homemade.

Alwin eet het zo goed als elke ochtend (behalve in het weekend). Ik eet het wat minder vaak, maar kan er echt van genieten: zó lekker! Granola staat dus altijd bij ons in de kast. Als het bijna op is, zet ik de oven aan en maak ik nieuwe, want ook alle ingrediënten hebben we standaard in huis. Over het algemeen maak ik quinoa granola, soms ‘gewone’ granola (tja, wat is gewoon?), maar dit keer maakte ik banana granola!

Juist ja, gemaakt met bananen! Ik ben gek op bananen, dus toen ik dit recept van Banana granola tegenkwam op Green Kitchen Stories en zag dat onze granola bijna op was, ben ik meteen de keuken ingedoken. Een paar aanpassingen (wat meer variatie in noten & zaden/pitten) & aan de slag. Het is echt niet moeilijk om te maken….. Het komt er eigenlijk op neer dat je wat ingrediënten mengt, vervolgens de oven in schuift en tadaaa: heerlijke granola! En van deze versie gaat je huis ook nog eens heerlijk ruiken, want die geur die uit de oven komt: yum!

Banana granola

Banana granola

Tja, zo simpel is het dus. Heb je zelf nog nooit granola gemaakt? Echt een aanrader, want het is heerlijk! Alwin kocht het ‘vroeger’ altijd in de winkel, maar nu komt ‘dat’ er niet meer in: hij wil alleen nog maar homemade! 🙂

De oventijd van dit recept is (zoals altijd) afhankelijk van je oven… Maar je kunt ook het resultaat een beetje beïnvloeden. Na een kwartier is het geheel nog een beetje zacht (althans met mijn oven). Super lekker, vooral als je het nog een beetje warm eet…. Na twintig minuten werd het heerlijk knapperig en dat vind ik toch het aller lekkerst! Nadat de granola uit de oven komt, kun je natuurlijk nog wat gedroogd fruit toevoegen (dat doe ik altijd wel met de quinoa granola), maar zo is het ook heerlijk!

Owja, de noten die ik heb gebruikt: amandel, hazelnoten, walnoot & pecannoot. De zaden/pitten: lijnzaad, pompoenpitten & zonnebloempitten, maar daar kun je natuurlijk zelf je eigen invulling aan geven.

Print Friendly, PDF & Email