Banana granola

17

Granola is er altijd. Bij ons in ieder geval. Homemade.

Alwin eet het zo goed als elke ochtend (behalve in het weekend). Ik eet het wat minder vaak, maar kan er echt van genieten: zó lekker! Granola staat dus altijd bij ons in de kast. Als het bijna op is, zet ik de oven aan en maak ik nieuwe, want ook alle ingrediënten hebben we standaard in huis. Over het algemeen maak ik quinoa granola, soms ‘gewone’ granola (tja, wat is gewoon?), maar dit keer maakte ik banana granola!

Juist ja, gemaakt met bananen! Ik ben gek op bananen, dus toen ik dit recept van Banana granola tegenkwam op Green Kitchen Stories en zag dat onze granola bijna op was, ben ik meteen de keuken ingedoken. Een paar aanpassingen (wat meer variatie in noten & zaden/pitten) & aan de slag. Het is echt niet moeilijk om te maken….. Het komt er eigenlijk op neer dat je wat ingrediënten mengt, vervolgens de oven in schuift en tadaaa: heerlijke granola! En van deze versie gaat je huis ook nog eens heerlijk ruiken, want die geur die uit de oven komt: yum!

Banana granola

Banana granola

Tja, zo simpel is het dus. Heb je zelf nog nooit granola gemaakt? Echt een aanrader, want het is heerlijk! Alwin kocht het ‘vroeger’ altijd in de winkel, maar nu komt ‘dat’ er niet meer in: hij wil alleen nog maar homemade! 🙂

De oventijd van dit recept is (zoals altijd) afhankelijk van je oven… Maar je kunt ook het resultaat een beetje beïnvloeden. Na een kwartier is het geheel nog een beetje zacht (althans met mijn oven). Super lekker, vooral als je het nog een beetje warm eet…. Na twintig minuten werd het heerlijk knapperig en dat vind ik toch het aller lekkerst! Nadat de granola uit de oven komt, kun je natuurlijk nog wat gedroogd fruit toevoegen (dat doe ik altijd wel met de quinoa granola), maar zo is het ook heerlijk!

Owja, de noten die ik heb gebruikt: amandel, hazelnoten, walnoot & pecannoot. De zaden/pitten: lijnzaad, pompoenpitten & zonnebloempitten, maar daar kun je natuurlijk zelf je eigen invulling aan geven.

Print Friendly, PDF & Email

17 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek - week 32 - MiCook

 2. Hier mag/kan de crusli bus ook niet meer leeg sinds ik m zelf maak. Met 2 pubers en een serieuze fietser in huis nog aardig aanpoten! Gelukkig doe ik aan vaardigheidsoverdracht…
  Met die overtollige banaantjes lijkt lekker!

 3. Pingback: Kokos granola - MiCook

 4. Op mijn werk (BSO) met de kinderen dit gemaakt. Ze waren weer heel enthousiast. Wegen, mengen en tussendoor de dingen proeven, helemaal gaaf. Volgend week gaan we de gezonde havermoutkoekjes maken, die vonden ze er erg lekker uitzien terwijl we aan googelen waren naar gezonde koekjes. Ik ben benieuwd hoe ze dat vinden.

  • Wat super leuk dat je zoveel aan het bakken bent met de kids! 🙂 Fijn dat ook dit recept weer in de smaak voel en dat tussendoor proeven is natuurlijk helemaal leuk!

   Wat grappig dat ze zelf gaan googelen naar recepten! En dan ook nog naar gezonde koekjes. Helemaal top!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.