Banana softserve met quinoa

5

Ok, het échte ijsjes-seizoen is voorbij (het is al koud genoeg buiten), maar ijs kan het hele jaar door. Als dessert. Zoals dit dessert: banana softserve met quinoa.

Banana softserve is sowieso erg lekker en een favoriet van mij (vooral in de zomermaanden). Bananen 24 uur in de diepvries, daarna even een beetje laten ontdooien, in de blender of keukenmachine (soms met wat melk of yoghurt) en draaien maar. Klaar! Een schaal vol heerlijk ‘ijs’!

Een tijdje geleden kwam ik dit recept tegen op de site Queen of Quinoa (een favoriet van mij). Banana softserve met iets extra’s, nét iets meer… niet meer alleen een verfrissend ijsje, maar een smakelijk dessert!

Banana softserve met quinoa

Banana softserve met quinoa

Uiteraard kun je eindeloos variëren met de toppings. Noten, kokos, chocola, vers fruit, stukjes fudge, etc. Maar ook met de softserve zelf… Geen choco liefhebber? Laat dan de cacao weg, voeg wat kokosrasp toe, wat vanille, kaneel, dadels, ander (bevroren) fruit. Leef je uit! Vervang de notenpasta eens door pindakaas of roomkaas… Oooh, ik krijg er al weer helemaal zin in nu ik deze opties typ…. 😉

Erg lekker dus! En super makkelijk! Als de bananen eenmaal bevroren zijn (ze liggen bij mij ongeveer standaard in de vriezer), is dit heerlijke dessert in een mum van tijd klaar!

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.