Bananenbrood uit het voedselzandloper kookboek

43

Bananenbrood uit het voedselzandloper kookboek!

Van bananenbrood (of is het nou cake…?) heb je vast weleens gehoord en waarschijnlijk ook weleens (of heel vaak) geproefd. Zo niet… snel doen, want het is echt heerlijk! Van het voedselzandloper kookboek heb je waarschijnlijk ook weleens iets voorbij zien komen. Ook als je geen kookboeken-verslaafde bent (zoals ik, zei de gek…), kan het je bijna niet zijn ontgaan dat dit kookboek (of in ieder geval de theorie erachter) bestaat.

Ken je het niet? Geen probleem! Ik ga je er wat meer over vertellen. Het begon allemaal met de theorie uit het boek ‘De voedselzandloper‘ van Kris Verburgh. Kris schrijft in dit boek dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Volgens de Voedselzandloper theorie kan je suiker, zuivel en tarwe beter laten staan. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bakken zonder suiker & tarwe? Geen schaaltje yoghurt meer, geen glas melk? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg vervangers op de markt, maar het blijft lastig. Tijd voor een kookboek: Het voedselzandloper kookboek!

Bananenbrood uit het voedselzandloper kookboek

Bananenbrood uit het voedselzandloper kookboek

Dat dit boek op de markt zou komen, wist ik al een tijdje. De recepten zijn namelijk ontwikkeld (getest, gemaakt, gegeten & gefotografeerd) door Pauline van Uit Paulines keuken. Ik volg Pauline op de voet! Nou ja, niet als één of andere enge stalker hoor, maar ik neem graag even een kijkje op haar blog!

Afijn, het boek kwam meteen op mijn verlanglijstje en niet veel later lag hij op de mat. Mijn eerste recept uit het boek? Juist, bananenbrood! Ik ben er gek op! Dit bananenbrood is helemaal voedselzandloper-proof (zoals alle recepten uit het boek): geen suiker, geen zuivel & geen tarwe!

Dit ziet er toch heerlijk uit? Ik kan je verklappen: dat was/is hij ook! Ook Alwin vond hem erg lekker en vond het erg moeilijk niet meteen een tweede plakje te nemen… 😉 Het recept is trouwens een basisrecept, je kunt er nog alle kanten mee op. Stukjes pure chocolade door het beslag, gehakte noten: heerlijk! Pauline heeft zelf deze week ook nog een andere variant online gezet die ik -natuurlijk- ook een keer ga maken! 🙂

Wil je meer weten over de theorie van de voedselzandloper (+ recepten), neem dan eens een kijkje op de site van Pauline! In het kookboek staan voornamelijk recepten (bijna 100!), maar ook de basisprincipes van de theorie zijn omschreven. Daarnaast lees je (bij de recepten) allerlei handige weetjes van Kris en super handige tips!

Dit mooie kookboek is niet alleen voor mensen die volgens de voedselzandloper eten/leven. Ik doe dit ook niet, maar vind het een fijn & overzichtelijk kookboek vol (gezonde) inspiratie: heerlijk om door te bladeren en te genieten van de foto’s om daarna meteen de keuken in te willen duiken!

Bron: Het voedselzandloper kookboek.
Print Friendly, PDF & Email

43 reacties

    • Wow, dat is snel, Nicole! 🙂

      Was hij misschien nog iets te warm om hem uit de vorm te halen? Hij zal er inderdaad vast niet minder om smaken! 🙂

  1. Lijkt me lekker en wil hem graag eens gaan proberen maar ik ben allergische voor amandel dus ik kan geen amandelmeel gebruiken. Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken? Maïsmeel misschien? Of Quinoameel zoals in de quinoa kerstcake? Is dat trouwens ergens zo als meel te verkrijgen of maal je dat zelf tot meel?

    groetjes Carola

    • Hoi Carola,

      Met maïsmeel heb ik niet zoveel ervaring, dus kan ik niets zinnigs over zeggen! 😉 Quinoameel gaat prima (kijk maar naar deze quinoa broodcake). Het amandelmeel in het recept kun je gewoon vervangen door quinoameel, maar je kunt het bananenbrood zoals hierboven ook proberen met quinoameel.

      Ik koop mijn quinoameel altijd bij de natuurwinkel!

    • Hoi Do,

      Ik heb geen idee…. 🙂 Zelf tel ik geen calorieën en ik heb ook geen middelen om dit uit te rekenen.

  2. Pingback: Mijn kookweek - week 19 - MiCook

  3. Pingback: Update & fijne aanraders - Groeten uit reisblog

  4. Dit is de lekkerste tot nu toe! Bedankt:)
    Heb het recept wel iets verandert, namelijk met havermout ipv amandelmeel. En cacao en noten! Deze ga ik zeker vaker maken:D

  5. Ik vind amandelmeel wel erg duur en waarschijnlijk een hoop anderen ook. Probeer eens havermout ipv amandelmeel. Gaat net zo goed en smaakt net zo lekker.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.