Bananencake met dadels & noten

12

Een heerlijke, goed gevulde cake met bananen, dadels, walnoten & pecannoten.

Het recept voor deze cake kwam ik tegen in het boekje 200 recepten voor cakes & koekjes, waar ik ook al de super lekkere Jimjams uit maakte. Een erg leuk boekje met heerlijke recepten.

Toen ik het boekje voor het eerst doorbladerde, ging er al meteen een post-it bij dit recept. Banaan, dadels & noten: yum! En dat in een cake, dat moet goed zijn, dacht ik. Ik vind het hartstikke leuk om cake te bakken (en te eten natuurlijk….), maar ik vind dat ie dan wel een beetje ‘speciaal’ moet zijn. Bijvoorbeeld een cake met kruidnootjes, een havercake of natuurlijk deze, goed gevulde cake.

Bananencake met dadels & noten

De cake is niet heel moeilijk om te maken, je moet alleen eerst wat prakken, snijden & hakken. Daarna een dik uur de oven in, maar dan heb je ook wat: een super lekkere cake! Althans, dat vinden wij! 🙂 De cake blijft best lang goed, dus als je je een beetje in weet te houden, kun je de cake een aantal dagen (5) bewaren en elke dag genieten van een heerlijk plakje cake vol goede ingrediënten. Bij ons heeft de cake het geen vijf dagen volgehouden…. 😉

Print Friendly, PDF & Email