Een heerlijke, goed gevulde cake met bananen, dadels, walnoten & pecannoten.
Het recept voor deze cake kwam ik tegen in het boekje 200 recepten voor cakes & koekjes, waar ik ook al de super lekkere Jimjams uit maakte. Een erg leuk boekje met heerlijke recepten.
Toen ik het boekje voor het eerst doorbladerde, ging er al meteen een post-it bij dit recept. Banaan, dadels & noten: yum! En dat in een cake, dat moet goed zijn, dacht ik. Ik vind het hartstikke leuk om cake te bakken (en te eten natuurlijk….), maar ik vind dat ie dan wel een beetje ‘speciaal’ moet zijn. Bijvoorbeeld een cake met kruidnootjes, een havercake of natuurlijk deze, goed gevulde cake.
De cake is niet heel moeilijk om te maken, je moet alleen eerst wat prakken, snijden & hakken. Daarna een dik uur de oven in, maar dan heb je ook wat: een super lekkere cake! Althans, dat vinden wij! 🙂 De cake blijft best lang goed, dus als je je een beetje in weet te houden, kun je de cake een aantal dagen (5) bewaren en elke dag genieten van een heerlijk plakje cake vol goede ingrediënten. Bij ons heeft de cake het geen vijf dagen volgehouden…. 😉
Bananencake met dadels & noten
By november 28, 2012
Published:- Yield: 10-12 plakken
- Prep: 25 mins
- Cook: 1 hr 15 mins
- Ready In: 1 hr 40 mins
Een heerlijke, goed gevulde cake met bananen, dadels, walnoten & pecannoten.Het recept voor deze cake kwam ik tegen in het …
Ingredients
- 400 gram Bananen gewicht met schil, ongeveer drie kleine bananen
- 1 eetlepel Citroensap
- 300 gram Zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 125 gram Kristalsuiker
- 125 gram Roomboter ongezouten, gesmolten
- 2 stuks Eieren
- 125 gram Dadels gedroogd, zonder pit
- 50 gram Walnoten + wat voor garnering
- 50 gram Pecannoten + wat voor garnering
- 1 Handje Bananenchips voor garnering, optioneel
- Cakevorm of bakblik
- Bakpapier
- Boter om in te vetten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden, vet een cakevorm in en leg er een bakpapiertje in de breedte in tot net iets over de rand.
- Snij de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten & pecannoten grof (of doe ze in een zakje en leef je uit met een deegroller) en smelt de boter.
- Doe het citroensap in een diep bord, pel de bananen en prak de bananen door het citroensap.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de suiker in een kom. Voeg de geprakte bananen, de gesmolten boter en de eieren toe. Meng alles goed met een mixer.
- Roer de stukjes dadels & noten door het deeg met een spatel.
- Schep het mengsel in de met bakpapier beklede cakevorm, strijk de bovenkant glad en garneer met halve walnoten, pecannoten en eventueel bananenchips.
- Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur en 15 minuten tot de cake goed gerezen is, de bovenkant iets gescheurd en een satéprikker er weer schoon uit komt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem vervolgens op een rooster volledig afkoelen.
- Eet smakelijk!
Je kunt de cake nog 5 dagen bewaren in een luchtdichte, afgesloten bewaardoos.
- Course: Gebak, cake, taart, etc.
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Bananencake met dadels & noten http://t.co/atJpmqNE
Bananencake met dadels & noten http://t.co/WPN6ItOZ #eetblogpost
Oehh lekker, zodra ik banaan zie ben ik fan! Lekkere combi 🙂
Haha! 🙂 Ik ook! Helemaal in combinatie met noten! 🙂 #banaan
Bananencake met dadels & noten http://t.co/atJpmqNE #bakken #recept #banaan #dadels #noten #cake
News Bananencake met dadels & noten http://t.co/O52IGfPx #bakken #recept #banaan #dadels #noten #cake http://t.co/XLqkqc6W #bakkenthreefork
Oef! Lekkere cake met vulling. Ben er dol op.
[…] (koopje toch!?) en heb er al een aantal heerlijke koekjes/cakes uit gemaakt. Neem bijvoorbeeld de bananencake met dadels & noten én de Jimjams: allebei super […]
Hij is heerlijk! Er is al een kwart van de cake op en dan te bedenken dat hij nog niet eens helemaal is afgekoeld.
Die gaat de houdbaarheid van 5 dagen niet redden:)
Oooh, wat leuk Willeke! 🙂
Hahaha, ik denk het ook niet hoor, als ik dat zo lees! 😉 Ach, maak je er gewoon nog één! 😉
Ik zoek het recept voor de quinoa/bananen/walnoten brood/cake. Heb dat een aantal keren gemaakt, maar weet de hoeveelheden niet meer. Kan het recept helaas niet meer op MiCook vinden!
Wat leuk om te lezen, Harma! 🙂 Natuurlijk niet dat je hem niet meer kunt vinden, maar hier je kunt hem hier vinden!