Bananenshake met lijnzaad

2

Ok, ik moet toevoegen, zo’n shake als ontbijt is mij best goed bevallen! Gistermorgen heb ik ontbeten met een shake met rode bessen en vanmorgen heb ik een bananenshake met lijnzaad gemaakt! Tja, ik kan natuurlijk saai wat fruit met yoghurt & granen/zaden in een schaaltje gooien, maar ik kan ook een shake maken!

Het idee achter deze shake komt uit het magazine Light koken. Echt een leuk magazine vol met nuttige tips, lekkere, gezonde recepten en elke maand een ‘hoe doe je dat’ rubriek: er wordt stap voor stap (met plaatjes) uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een ei kunt pocheren of een biefstukje kunt bakken. Erg leuk!

Maar back to business: voor de shake heb ik de verhoudingen iets aangepast en lijnzaad toegevoegd, want iets van granen/zaden hoort toch wel mijn ontbijtje! 🙂 Lijnzaad is rijk aan vezels en  gezonde vetten, dus ideaal voor een ontbijt! Ik heb inmiddels ook Chia zaad besteld, dus daar ga ik binnenkort mee experimenteren!

Ook bij deze shake geeft Light koken nuttige informatie:

Al in oude Oosterse beschavingen was bekend dat de combinatie van honing met kaneel tegen veel kwalen werkt zoals puistjes, verkoudheid, hartkwalen, blaasinfectie en een hoog cholesterol. De honing werk desinfecterend en kaneel zorgt voor een stabiele suikerspiegel. Zo heb je minder behoefte aan suiker. Eet het honing-kaneel mengsel bijvoorbeeld op je brood, in een glas heet water, gewoon puur – wel heel zoet – van de lepel of voeg het toe aan je ontbijt (bijvoorbeeld door de yoghurt of door havermout-, couscous- of quinoapap).

Of drink het honing-kaneel mengsel met deze shake! 🙂 Ik vind deze shake erg lekker (I Love Bananas): een heerlijk begin van de dag! 

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Smoothie versus Shake - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.