Beef Wellington met rode wijnsaus

2

Vernoemd naar de eerste hertog van Wellington, Arthur Wellesley: Beef Wellington. Heerlijk, verrukkelijk zelfs en dat hebben wij afgelopen zondag gegeten.

Nee, niet zomaar… daar ging wat aan vooraf. Afgelopen week keken wij naar Masterchef Australia en daar moesten de kandidaten (je raadt het al) de perfecte Beef Wellington maken. Een uur lang keken we naar het proces en daarna naar de resultaten. Ze waren allemaal (bijna) geweldig en elke keer als er één opengesneden werd, kregen we meer en meer zin… we zaten ongeveer te kwijlen voor de televisie… Ze zagen er stuk voor stuk heerlijk uit en George & Gary waren aan het smullen; die gezichten als ze een hap namen, zeiden genoeg!

Later die week was het tijd om een boodschappenlijstje te maken… ik was op de één of andere manier inspiratieloos. De tafel lag vol met kookboeken en tijdschriften, maar ik kon niets lekkers vinden voor de komende week. Het lukte gewoon niet… (ach, wat baalde ik zeg). Toen Alwin thuis kwam, zei ik tegen hem: “zeg jij maar wat me moeten eten, want anders eten we niets de komende week”. Ok, zo gezegd zo gedaan, er moest Beef Wellington komen. Alvast een beetje proef-koken voor kerst?

Dus wij (onder andere) naar de slager om ossenhaas te halen (we hebben eindelijk een goede slager bij ons in de buurt!). Daarna naar de supermarkt om de rest van de boodschappen op te halen en aangezien we toch een ‘sjieke’ avond hadden gepland, heb ik ook maar Gieser Wildemannetjes meegenomen om bij de Beef Wellington goddelijke stoofpeertjes te serveren.

De eerste keer dat ik Beef Wellington zou eten (en waarschijnlijk ook de eerste keer voor Alwin), dus ook nog nooit gemaakt… We hebben de hele middag gereserveerd om onze ‘perfecte’ versie te maken (de stoofpeertjes moesten toch drie uur stoven) en samen hebben we onze Beef Wellington met rode wijnsaus gemaakt (want dat serveerde ze ook bij Masterchef, dus moest er ook bij volgens Alwin).

Hij was heerlijk! We hebben echt zitten smullen. Ik weet zeker dat Gary, George & Matt ons direct naar huis sturen bij het proeven van onze versie (yeah right, alsof ik ooit een voet in die geweldige keuken mag zetten, dream on…), maar wij zijn trots op onze eerste Beef Wellington en hij was verdomd (sorry…) lekker!!

Inspiratie:  Mijnreceptenboek, Kookrecepten.
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Rijstovenschotel met spinazie | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Pompoen-worteltaart met feta & noten | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.