Bietendag!

37

Het is vandaag bietendag!

Ja, ik wist het vanmorgen ook nog niet hoor, maar het is vandaag bietendag onder de foodbloggers. Niet bij allemaal hoor en eigenlijk is het een soort van bietenweek, maar bietendag klinkt zo leuk! Het begon allemaal vanmorgen vroeg… zo vroeg zelf dat ik nog niet eens een bak koffie op had.

Francesca plaatste een nieuw artikel online: Geroosterde bietjes met ricotta. Lekker!

Geroosterde bietjes met ricotta van Francesca

Geroosterde bietjes met ricotta van Francesca

Niet lang daarna kwam mijn artikel online (ja, nog steeds voor mijn eerste bak koffie): speltotto met rode bieten & geitenkaas.

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Speltotto met rode bieten & geitenkaas

Inmiddels had ik een bak koffie op mijn bureau staan en daar kwam het artikel van Pauline aan: Geroosterde bieten uit de oven. Een prachtig, kleurrijk recept!

Geroosterde bieten uit de oven van Pauline

Geroosterde bieten uit de oven van Pauline

Waarschijnlijk had Brenda al wel een bak koffie op en zag ineens overal bieten voorbij komen:

Drie recepten maken natuurlijk nog geen #bietendag(Gereon vroeg zich inmiddels wel af of de bieten in de aanbieding zijn…) we gaan namelijk nog even door, want Reny plaatste gisteren (vandaar eigenlijk bietenweek…) al een bietenrecept (de trendsetter….?): een winterse salade van gele biet.

Wat zijn ze mooi hè, die gele bieten!

Winterse salade van gele biet van Reny

Winterse salade van gele biet van Reny

Tja, en als het dan toch een beetje #bietenweek wordt, dan mag het recept van Brenda van een paar dagen eerder (ow, + een jaar eerder, maar dat terzijde) natuurlijk ook niet ontbreken! Misschien had Brenda toen al wel door dat het (een jaar later) #bietendagweek zou gaan worden. 😉 Brenda maakte een bietjessalade met veldsla.

Bietjessalade met veldsla van Brenda

Bietjessalade met veldsla van Brenda

Ondertussen zaten Bianca &  Betina te genieten van een bietensapje en deelde Betina haar bietenrecept: rode bietjes salade met feta. Valt niet helemaal in de #bietendagweek (ook niet van vorig jaar….), maar ziet er wel erg lekker uit!

Bietjessalade met feta van Betina

Bietjessalade met feta van Betina

En dan denk je dat we nu wel voldoende bieten hebben gezien vandaag? Nee hoor, want ook Linda kwam vandaag! (op #bietendag dus) met een bietenrecept: een bieten linzen salade.

Bieten linzen salade van Linda

Bieten linzen salade van Linda

Wil je vanavond (of morgen of overmorgen…) bieten eten, dan heb je nu vast wel genoeg inspiratie! En maak je één van de recepten, laat het weten! Zo leuk om te lezen! Dat kan in de comments, op Facebook, Twitter (#bietendag) etc.

Ow, en dankzij Reny kwamen we er ook achter dat er een ‘echte’ bietendag bestaat. Lees er hier alles over!

Print Friendly, PDF & Email