Boerenkool risotto met rauwe ham

2

Risotto! Ik kan er geen genoeg van krijgen…

We aten deze week al een keer quinoa risotto met wortel & walnoten, maar ‘echte’ risotto is alweer té lang geleden (dat is al snel bij ons…).

Eigenlijk kwam het meer door het feit dat ik weer eens zin had in boerenkool. Ik geloof echt dat binnenkort de lente begint (ik hoop het in ieder geval heeeel erg… hoop je met mij mee?).

Geen temperaturen onder nul, geen sneeuw/hagel/ijzel/gladheid, maar een zonnetje en aangename temperaturen. Ik vind dat boerenkool het lekkerst is, als het buiten nog een beetje koud is. Het is een gevoelskwestie, maar wat mij betreft moest boerenkool weer snel op het menu komen. Nu was het gisteren een heerlijke dag (8 graden), we zijn zelfs naar het strand geweest en dat was genieten, maar ‘s avonds stond er toch boerenkool op tafel…

Eigenlijk hebben we ook niet zoveel boerenkool gegeten deze winter… we aten een keer een boerenkool quiche (super lekker!), een boerenkoolschotel met champignons & gerookte kip & pasta met boerenkool. Erg weinig… Nog een reden om boerenkool op het menu te zetten. Kijkend in mijn lijstje stuitte ik meteen op het recept ‘Boerenkoolrisotto met knoflookchampignons‘ van de leuke site Champignon Idee. Als je champignons net zo lekker vind als ik, dan is een kijkje zeker de moeite waard. Zoals ze bij Champignon Idee zelf zeggen: Champignon, de groente die alles kan!

Champignon Idee

Uiteraard heb ik hier en daar wel wat aan het recept veranderd (ik ben nu eenmaal eigenwijs), onderstaand recept is het resultaat. Na ongeveer een half uur werk (ja, werk, want bij risotto moet je nu eenmaal blijven opletten & roeren) staat er een heerlijk bord boerenkool risotto klaar. We hebben genoten. Vooral Alwin vond het super lekker! Ik vond het ook lekker hoor, maar Alwin was écht enthousiast! 🙂 Zo fijn.

Boerenkool risotto met kastanjechampignons, knoflook & rauwe ham

Boerenkool risotto met kastanjechampignons, knoflook & rauwe ham

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.