Bonenschotel met courgette & chorizo

4

Ik geef het toe… het klinkt niet heel erg bijzonder: bonenschotel met courgette & chorizo. Het ziet er ook niet heel bijzonder uit (het is niet echt een feestje op je bord…), maar op de één of andere manier is het wel ontzettend lekker!

We eten niet heel vaak bonen, maar toen ik een tijdje geleden de geweldig lekkere Griekse bonenschotel met feta van MissFromage at, dacht ik meteen: hier ga ik vaker iets mee doen. Wat was dat een lekkere maaltijd zeg! Toch maar wat vaker experimenteren met (witte) bonen.

Gisteren de keuken in om deze bonenschotel te maken. Ik was niet heel erg enthousiast, moet ik eerlijk zeggen, maar op vrijdag toch nooit zoveel tijd om te koken, dus de eenvoud van deze maaltijd, kwam goed uit. Even de courgette raspen, de chorizo snijden en samen met wat knoflook in de pan. Dat rook best lekker (maar dat vind ik al snel met chorizo).

Alles in de ovenschaal en de oven in. Ja, het rook erg lekker, maar toen het geheel de oven uit kwam, was ik nog niet echt enthousiast. Het zag er gewoon niet zo heel smakelijk uit. Toch maar foto’s maken (het statief stond al klaar) en aan tafel.

Alwin keek een beetje raar en wist niet zo goed wat hij van dit gerecht moest verwachten… Daar zaten we dan… Eerste hapje: goh…. Tweede hapje: best lekker. Vervolgens hebben we echt heerlijk zitten eten. Wat een verrassing. Die smaken, de textuur: heerlijk! Van Alwin mag het wel vaker op tafel komen en dat is toch een goed teken!

Bijzonder, eenvoudig, snel, voedzaam, niet echt een mooi plaatje en ontzettend lekker.  Dat dus. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen…

Inspiratie: AH
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

 1. Klinkt lekker Maaike! Mijn man is nooit echt fan van courgette, maar omdat wij een Vitatas abonnement hebben, moet ik er toch regelmatig iets mee verzinnen. Dit ga ik deze week eens proberen.

  • Dank je wel, Cara!

   Er zitten zoveel andere smaken in, daar proeft hij vast niets van… 😉

   Ben benieuwd wat jullie er van vinden! 🙂

 2. Pingback: Week 3 – menu | Paleo keuken

 3. Pingback: Courgette-bonenschotel met chorizo | Paleo keuken

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.