Broccoli-courgettesoep

3

Zo in de winter met temperaturen die rond het vriespunt liggen, vind ik het heerlijk om te genieten van een warme lunch, na een lange (koude) wandeling met de hond. Lekker binnen opwarmen en door de wandeling heb ik dan vaak ook wel trek.

Regelmatig kies ik voor warm fruit. Beetje Griekse yoghurt met warme appeltjes of warme  peer: mmm, genieten! Deze appel-noten tosti is ook geen verkeerde keus hoor.

Maar deze week ging ik weer eens voor een soepje, een broccoli-courgette soepje. Geen stevige, romige soep, maar een gezonde, bomvol groente. Ok, de feta maakt het dan misschien wel weer iets minder gezond,  maar wel erg lekker en dat is toch ook erg belangrijk! 😉

Voorwaarde voor zo’n lekkere, warme lunch is vaak wel dat hij een beetje snel klaar moet zijn… Tja, soep kun je natuurlijk prima van te voren maken en nog even opwarmen (dat heb ik de dag erna ook gedaan…), maar deze soep is binnen een kwartiertje klaar, dus daar kan het ook niet aan liggen. Groente snijden, alles in de  pan en je bent al zo goed als klaar: heerlijk toch?!

Ik vond het recept in het leuke boekje ‘Gek op groente & fruit‘ van de makers van Allerhande. Een leuk boekje met recepten en allerlei weetjes over groente & fruit. Ik heb niet veel aan het recept veranderd (kan ook bijna niet met minimale ingrediënten). Ik heb het uitje vervangen voor knoflook (vind ik lekkerder) en in plaats van anderhalf bouillonblokje, maar eentje gebruikt, dat leek me meer dan genoeg. Ik heb genoten van mijn heerlijke, warme lunch, maar je kunt dit soepje natuurlijk ook prima als voorgerecht serveren.

Heerlijk soepje met feta

Heerlijk soepje met feta

Print Friendly, PDF & Email