Broccoli quiche met chorizo

1

Gemaakt in onze eigen keuken: broccoli quiche met chorizo!

Vakantie is natuurlijk super leuk en we hebben twee weken lang genoten in Spanje, maar ooh, wat is het toch ook weer fijn om thuis te zijn. Het heeft altijd twee kanten… Als we uit Spanje wegrijden, zijn we toch wel een beetje ‘verdrietig’. Wat ging het weer snel en wat hebben we genoten! De eerste paar uur (van de vele uren in de auto), hebben we het vooral over hoe leuk het was, wat we gaan missen (vooral het vele bij elkaar zijn natuurlijk…) en of we misschien toch maar moeten gaan verhuizen naar Spanje (dromen is altijd fijn, toch….).

Maar als we dan eenmaal richting Parijs rijden, komt thuis toch wel heel dicht bij. Dan beginnen de gesprekken over de fijne dingen van thuis. Ons super lekkere bedje, een snelle internetverbinding (ja, echt!), normale omstandigheden voor Mac: geen gloeiendheet asfalt waar ze liever niet over loopt, om het maar niet over het droge gras te hebben, waar ze liever haar behoefte niet deed, omdat dat toch wel wat steekt (hoezo hebben wij een verwend hondje…) én natuurlijk onze eigen keuken met onze eigen spulletjes! Ja, ik kon me echt verheugen om weer lekker in mijn eigen keuken aan de slag te gaan.

Maar wat gaan we dan koken? Dat is een hele goede vraag… Afgelopen maandag was het best wel een hete dag in Nederland. Tropische temperaturen… toch heel anders dan in Spanje hoor… Eigenlijk weer voor een lekkere frisse salade, maar ik had zin in hartige taart. Dus. Eén van de producten die we mee hadden genomen uit Spanje, was een heerlijke chorizo.  Daar moest wat mee gebeuren. Een tijdje geleden kwam ik een recept tegen van Penne met broccoli & chorizo en die bleef maar door mijn hoofd spoken, want die combinatie leek me erg lekker. Ok, hartige taart, broccoli & chorizo: een broccoli quiche met chorizo! Dat ging hem worden, want pasta koken was ‘te snel’.  Ik wilde toch wel iets langer in de keuken staan…

Ik heb gekozen om de quiche te maken met een bodem van bloem & yoghurt, die ik al eerder maakte voor de spinazie quiche met geitenkaas & amandelen. Deze versie van de bodem is erg lekker & knapperig. Wat broccoli & chorizo erbij: heerlijk! Ik kon me weer even vermaken in de keuken én we hebben echt heerlijk gegeten. Ja, het is fijn om weer thuis te zijn!

Broccoli quiche met chorizo

Broccoli quiche met chorizo

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.