Broodje warme beenham met cajun

5

Een heerlijke broodje warme beenham! Met cajun(kruiden)! Yum!

Vaak, als je ergens gaat lunchen, staat er een broodje warme beenham met honing-mosterdsaus op de kaart. Super lekker! Maar tijdens mijn studententijd (en dat is nog niet zo heel lang geleden, ik besloot pas laat te gaan studeren…) gingen we (mijn studie-vriendin & ik) regelmatig lunchen bij een super leuk tentje tegenover het schoolgebouw, Xieje. Daar staat een broodje warme beenham met cajun op de lunchkaart. Volgens mij bestelde ik dat broodje de eerste keer dat we daar gingen lunchen en heb ik nooit meer wat anders besteld…. Zo lekker! Nee, ik at niet elke dag zo’n heerlijk broodje hoor… We hadden maar eens per week college en niet elke week tijd om te lunchen…

Nu kom ik er eigenlijk nooit meer, maar ik had afgelopen week zo’n zin in een broodje warme beenham mét cajun, dus dat kwam er! Mijn eigen versie dan… Op donderdagavond maakte ik het boodschappenlijstje voor het weekend en zette de broodjes voor zondag op de planning. Toen we vrijdag terugkwamen van de supermarkt (en ik dus de beenham al in mijn handen had gehad…), kon ik maar aan één ding denken: een broodje warme beenham. Echt niet dat ik ging wachten tot zondag, ik ging meteen aan de slag!

Heer-lijk! Echt super lekker en super makkelijk! Het is bijna geen recept te noemen (zo makkelijk), maar ik wil hem toch met jullie delen! Geen standaard broodje beenham met honing-mosterdsaus voor mij, maar een heerlijke broodje warme beenham met cajun! Of het geheel vergelijkbaar is met het broodje van ‘vroeguh’, dat weet ik niet, want ik kan me (gek genoeg) niet meer precies herinneren hoe het broodje was samengesteld. Maar de smaak komt erg dicht in de buurt (in mijn herinnering dan…)! Het sausje maakte ik op dezelfde manier als het knoflooksausje die ik maakte voor de Foodblogswap (ik swapte toen met OhMyFoodness), alleen dan zonder de knoflook…  Ik ben in ieder geval erg tevreden met deze versie!

Broodje warme beenham met cajun

Broodje warme beenham met cajun

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Broodje warm vlees - Geur van Maillard

  2. Pingback: Homemade cajunkruiden - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.