Bulgur met courgette, abrikoos & feta

10

Bulgur… tot voor kort kende ik het niet… wist ik niet eens van het bestaan af…. maar gisteren heb ik het gegeten en het was lekker!

Een tijdje geleden kwam ik een recept tegen met bulgur en tijdens mijn bezoekje aan de Toko zag ik een zak liggen, dus die heb ik maar meegenomen. Nu wist ik niet meer waar ik dat recept had gezien… op zoek naar een ander recept dan maar!

Via Vrouwonline kwam ik ik op het recept ‘bulgur met gegrilde courgette’. Ik ben dol op courgette en ik vind het wel fijn om ‘bekende smaken’ te combineren met ‘nieuwe smaken’ zodat ik het ‘nieuwe’ ook echt kan herkennen. Het recept begint met: ‘kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking’. Ha, fijn, maar op de verpakking staan geen aanwijzingen…

Hmmm, maar even verder zoeken… toen kwam ik op het recept van Bijonsaantafel: ‘een heerlijke hap zonneschijn’. Oeh, klinkt goed en daar staat wel beschreven hoe je bulgur kan klaar maken. ‘Mijn’ recept is een combinatie geworden van bovenstaande recepten en errug lekker!

We hebben heerlijk gegeten vanavond. De verschillende smaken in het recept maakte het echt een bijzondere maaltijd, een heerlijke hap zonneschijn! 🙂 Ja, bulgur is goedgekeurd, dat gaan we vaker eten. Weer wat nieuws om mee te experimenteren, wat is koken toch ontzettend leuk!

Voordat we doorgaan naar het recept… voor degene die bulgur niet kennen, dit is bulgur:

Bulgur

Bulgur (ook: burghul of boergoel) is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak. Bulgur wordt gebruikt in pilav, soepen, gebak en brood en als vulling. De bekendste toepassing van bulgur is echter in taboulé en kibbeh. De hoge voedingswaarde (en de rijkheid aan vezels) maakt het een goede vervanger voor rijst, pasta of couscous. In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.

Bronnen: Wiki, Foodblogga (foto).
Print Friendly, PDF & Email

10 reacties

  1. Pingback: Romig kokos-bulgur ontbijt | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Bulgur met gebakken fruit | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Mijn kookweek - week 33 - MiCook

  4. Pingback: Bulger – what to do? | Diede eet suikervrij

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.