Bulgur met gebakken fruit

2

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik bulgur. Ik zag een recept met bulgur, werd nieuwsgierig, kocht een zakje bij de toko, kookte er wat mee en het bevalt prima: lekker & gezond!

Wat maakte ik er mee? Ik begon met een hoofdgerecht: bulgur met courgette, abrikoos & feta, erg lekker, dat vroeg om meer.

Dus maakte ik een ontbijtje met bulgur: romige kokos- bulgur, ook weer lekker, ik kan niet anders zeggen…

Een tijdje later nog een hoofdgerecht: bulgur risotto met aubergine. Ik ben gek op risotto en vind bulgur erg lekker, dus ja, ook een succes. Daarna maakte ik een heerlijk volkoren bulgurbrood, die je als ontbijt, lunch of als tussendoortje heerlijk kunt oppeuzelen. En dit keer maakte ik bulgur met gebakken fruit, een heerlijke, herfstige lunch. Nu de bladeren van de bomen vallen en het wat kouder begint te worden buiten, lekker opwarmen tijdens en met de lunch na de wandeling met de hond.

Bulgur is eigenlijk best veelzijdig! 🙂

Hieronder het standaard recept, waar je natuurlijk alle kanten mee op kunt. Wat noten of rozijnen toevoegen, wat yoghurt toevoegen, de bulgur in melk koken, op smaak brengen met ahornsiroop, noem maar op! Zo kun je er je eigen, lekkere, gezonde lunch van maken. Ik vond de standaard variant in ieder geval al super lekker. 🙂

Inspiratie: Veganyackattack
Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Gegrilde ananas met kaneelricotta | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.