Bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry

1

Voor mij écht een maaltijd om van de genieten, een super combinatie: bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry’s. Echt zo’n maaltijd waarbij ik het liefst de pan nog uitlik (maar dat doe ik niet hoor…).

Ik ben gek op bulgur, heel erg gek op warm fruit, (gedroogde) cranberry’s staan ook altijd in de kast (lekker als snack) en rode kool vind ik ook echt geen straf (maar dan wel met appeltjes :)).

Voor mij dus de ideale combinatie en ik heb dan ook  heerlijk gegeten gisteravond.

Alwin ook hoor, maar hij miste zijn stukje vlees… Dit gerecht doet het prima met een stukje rundvlees, wild of lam. Volgende keer krijgt meneer er een stukje vlees bij, van mij hoeft het niet, maar er komt zeker een volgende keer, want wat was het lekker. Eet je liever ook geen vlees, maar wil je toch iets toevoegen, dan doen (wal)noten het ook helemaal niet verkeerd bij dit gerecht.

Super lekker dus en ook nog eens gezond. Bulgur zit vol vezels en de rest bestaat eigenlijk vooral uit groente & fruit. Veel vitamientjes & mineralen dus. Ideaal voor een balansdagje! 😉 Eet smakelijk!

Heerlijk: bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry's!

Heerlijk: bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry’s!

Wil je weten hoe je een rode kool het best kan snijden, kijk dan eens bij het recept van deze heerlijke rode kool quiche met appel & geitenkaas!

Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Bulgurschotel met broccoli, wortel & feta | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.