Voor mij écht een maaltijd om van de genieten, een super combinatie: bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry’s. Echt zo’n maaltijd waarbij ik het liefst de pan nog uitlik (maar dat doe ik niet hoor…).
Ik ben gek op bulgur, heel erg gek op warm fruit, (gedroogde) cranberry’s staan ook altijd in de kast (lekker als snack) en rode kool vind ik ook echt geen straf (maar dan wel met appeltjes :)).
Voor mij dus de ideale combinatie en ik heb dan ook heerlijk gegeten gisteravond.
Alwin ook hoor, maar hij miste zijn stukje vlees… Dit gerecht doet het prima met een stukje rundvlees, wild of lam. Volgende keer krijgt meneer er een stukje vlees bij, van mij hoeft het niet, maar er komt zeker een volgende keer, want wat was het lekker. Eet je liever ook geen vlees, maar wil je toch iets toevoegen, dan doen (wal)noten het ook helemaal niet verkeerd bij dit gerecht.
Super lekker dus en ook nog eens gezond. Bulgur zit vol vezels en de rest bestaat eigenlijk vooral uit groente & fruit. Veel vitamientjes & mineralen dus. Ideaal voor een balansdagje! 😉 Eet smakelijk!
Wil je weten hoe je een rode kool het best kan snijden, kijk dan eens bij het recept van deze heerlijke rode kool quiche met appel & geitenkaas!
Bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry's
By februari 7, 2013
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 40 mins
Voor mij écht een maaltijd om van de genieten, een super combinatie: bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry's. Echt zo'n …
Ingredients
- 200 gram Bulgur
- 1 stuks Rode kool in reepjes
- 2 stuks Appel in stukjes, ik heb Jonagold gebruikt
- 100 gram Gedroogde cranberry's
- 50 gram Appelstroop
- Kaneel
- Olijfolie
Instructions
- Maak de rode kool schoon en snij hem in fijne reepjes of rasp hem grof.
Was de appels, verwijder het klokhuis & snij in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan, voeg de rode kool & cranberry's en kaneel naar smaak toe en smoor de kool ongeveer 3-4 minuten.
- Kook ondertussen 300 milliliter water en meng de bulgur met een theelepel kaneel in een grote kom. Giet het kokende water over de bulgur en laat het geheel ongeveer een half uur weken.
- Blus de rode kool af met ongeveer 300 milliliter water. Smoor de rode kool ongeveer 30 minuten op laag vuur (deksel op de pan) en roer het geheel regelmatig door.
- Voeg de laatste tien minuten de stukjes appel & appelstroop toe. Roer goed door en laat verder stomen. De rode kool is klaar als het vocht bijna is verdampt.
- Voeg de geweekte bulgur toe en roer goed door. Breng eventueel verder op smaak met wat kaneel of peper & zout (ik heb dit niet gebruikt).
- Eet smakelijk!
- Course: Bijgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
[…] tijdje geleden aten we bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry’s. Ik schreef bij dit recept dat het echt een super combinatie was en voor mij echt een maaltijd om […]