Bulgur risotto met aubergine

3

Weer eens iets anders: risotto van bulgur!

Ik doe altijd voor een paar dagen boodschappen. Voordat ik boodschappen doe, zoek ik recepten uit die ik de komende dagen wil gaan maken. Vaak wijzigen die recepten de dag van de planning nog, op kleine punten (verandering van basis ingrediënten die altijd in de (koel)kast staan) of wat grotere wijzigingen. Zo ook gister… De planning was om auberginepasta te maken, maar toen kwam ik het recept van bulgur risotto tegen op de leuke en inspirerende site Tasty Kitchen.

Ok, plannen omgooien, geen probleem, maar die aubergine gaat er komen, want daar had ik zo’n zin in! Ik had al bedacht dat ik de aubergine anders zou bereiden dan in het recept staat aangegeven: lekker met wat pijnboompitten, Griekse yoghurt en peterselie. Dus de kruiden in het bulgur recept vervangen door peterselie, de boter vervangen door Philadelphia en de parmezaanse kaas weggelaten om de simpele reden dat we een beetje aan het ‘balansen’ zijn.

Ik had er al helemaal zin in toen ik dit aan het bedenken was. Gisteranavond mocht ik dan eindelijk aan de slag! Benieuwd naar wat het eindresultaat zou worden, ging ik kokkerellen. De bulgur risotto maak je eigenlijk op dezelfde manier als ‘gewone’ risotto: veel roeren dus. Geduldig bij de pan blijven staan en af en toe in de andere pan met aubergine roeren. Ik heb er voor gekozen om de aubergine apart te bereiden zodat ik goed kon zien & proeven of de bulgur risotto ‘goed’ was, aangezien dit de eerste keer is dat ik bulgur risotto maak.

En, en, was het lekker? Ja, het was heerlijk! Een prima combinatie en het idee om bulgur op deze manier te bereiden is een goede keuze. Een heerlijke zachte smaak! Ja, we hebben heerlijk gegeten. Nog wat komkommer & tzatziki erbij (daar zijn wij zo dol op) en de maaltijd was voor ons weer compleet. En omdat het vandaag dierendag is, hebben we alvast een dagje zonder vlees gegeten, maar we hebben er niets aan gemist, we hebben zitten smullen! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.