Bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kip

15

Een heerlijke bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kip: yum!

Ik ben dol op abrikozen! Altijd al geweest, zo verschrikkelijk lekker… Helaas is de verse variant maar een paar maandjes verkrijgbaar, maar áls ze verkrijgbaar zijn, heb ik ze vrijwel altijd in huis. Van te voren weet ik niet precies wat ik er mee ga doen hoor, maar ze komen toch wel op, geen probleem! Maar als er dan ineens een heerlijk recept voorbij komt mét abrikozen, hebben ze gelijk een bestemming.

Zo kwam ik via Twitter op het recept ‘zomerse salade met abrikozen & gerookte kip‘ van Miss Foodie’s Moods: een hele leuke site met heerlijke recepten. Ik reageerde meteen dat ik die salade dezelfde avond nog zou maken, want dat leek me een ideale maaltijd voor zo’n warme dag en, niet onbelangrijk, errug lekker. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aangegeven, met als grootste verschil dat ik bulgur in plaats van couscous heb gebruikt, maar ook quinoa leek me een prima optie. Toch maar gekozen voor bulgur, want we zouden later die week nog quinoa eten.

Ik zat me de rest van de dag te verheugen op het avondeten en heb ‘stiekem’ wat extra abrikozen gegrild om lekker zo op te snoepen. ‘s Avonds de keuken in om verder alles klaar te maken (fluitje van een cent en dat is zeer welkom op de warmere dagen) en daarna aan tafel: eindelijk proeven!

Bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kipfilet

Bulgur salade met gegrilde abrikozen & gerookte kipfilet

Het was heerlijk! Lekker zomers én er zaten abrikozen in: what’s not to like! We hebben zitten smullen, bedankt Miss Foodie! 🙂 Ow ja, en als je een kijkje gaat nemen op de site van Miss Foodie, kijk dan ook even naar het super handige boodschappenlijstje! Ik heb hem meteen uitgeprint en hij bevalt echt heel goed (wel een beetje jammer dat ik laatst in de supermarkt stond en dat mooie boodschappenlijstje nog thuis lag….).

Print Friendly, PDF & Email

15 reacties

  1. Pingback: Vijf keer salade - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.