Bulgurschotel met broccoli, wortel & feta

4

Ik weet niet wat het precies is met bulgur, maar ik vind het echt ontzettend lekker. De structuur, de smaak…

Een tijdje geleden aten we bulgur met rode kool, appeltjes & cranberry’s.  Ik schreef bij dit recept dat het echt een super combinatie was en voor mij echt een maaltijd om van te genieten.

Deze maaltijd, bulgur met broccoli, wortel &  feta gaf eigenlijk hetzelfde effect. Zo ontzettend lekker. Ik maakte een portie voor twee personen met lekker veel groenten en dat was maar goed ook, want ik had zo de rest (als er iets was overgebleven) ook opgegeten. Bulgur & ik zijn gewoon een goed stel, we passen bij elkaar! Ik ben zo blij dat ik bulgur ‘gevonden’ heb en dan te bedenken dat bulgur & ik elkaar een jaar geleden nog niet kende…

Broccoli & wortel behoren toch eigenlijk ook wel tot mijn favoriete groenten. Gestoomde broccoli, rauwe of gestoomde wortels, in de wok: ik vind het allemaal even heerlijk. Toen ik dit recept (uiteraard weer met een aantal aanpassingen) in één der Foodies zag staan, twijfelde ik geen moment en zette het recept meteen op mijn (veel te lange) lijst. Hij heeft niet erg lang op de lijst gestaan en verhuisde al snel naar mijn ‘weekplanning’. Afgelopen zaterdag heb ik deze heerlijke schotel gemaakt.

Tja, bulgur, broccoli, wortel met wat gezeefde tomaten & feta. Nu je bovenstaand verhaaltje hebt gelezen, kun je je wel voorstellen dat ik echt ontzettend lekker heb gegeten. Gelukkig heeft Alwin ook zitten smullen en was hij weer erg tevreden met deze maaltijd. Dit komt zeker vaker op tafel!

Heerlijke tomaten-bulgur met broccoli,  wortel & feta

Heerlijke tomaten-bulgur met broccoli, wortel & feta

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Ovenpasta met broccoli & wortel | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Bulgurschotel met bloemkool bolognese | Maaikyz iCook

    • Dank je wel, Julie! Dat is leuk om te lezen! 🙂

      Op de blog van Simone (simoneskitchen) staat mijn verhaal en al best veel andere verhalen met tips e.d. In de categorie ‘Inspiratie op zaterdag’ kun je alles vinden!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.