Champignonsoep

0

Tijd voor een lekker soepje!

2 januari… een goede dag voor een lichte maaltijd. De oliebollen, hapjes en andere lekkernijen van Oud & Nieuw hebben er voor gezorgd dat wij gisteren niet heel veel trek hadden. Euh… een salade dan maar? Of een lekker soepje!

Ja, dat gaat het worden, een lekker soepje met wat brood. Simpel, maar lekker! Ik heb er panbroodjes bij gebakken ( in van die kleine stoofpannetjes), maar die kunnen nog wat verfijning gebruiken. Ik ga ze zeker nog een keer maken, want ik vind het zo ontzettend schattig, die kleine pannetje op tafel, maar de smaak & structuur konden beter, dus nog ff oefenen! De soep daarentegen was erg lekker, dus het recept hieronder!

Ik heb het recept uit Light koken, de februari editie van 2012, waar meerdere soepjes in staan. Ik heb alleen het uitje vervangen door een teentje knoflook omdat ik fan ben van knoflook en niet zo van uien… En ik heb het op smaak brengen met zout ook maar weggelaten, want de soep was al zout genoeg door de bouillon. Het was nog even zoeken naar paddenstoelenbouillon, maar ook dat heb ik gevonden in de XL-variant van een grote supermarkt. 😉

Het recept wordt in Light koken aangemerkt als voorgerecht, maar het is ook een heerlijke lunch-soep (niet veel werk en snel klaar) en wij hebben het bij een soepje met brood gelaten, ons hoofdgerecht dus.

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.