Cherrytomatenquiche met geitenkaas

15

Deze heerlijke cherrytomatenquiche met geitenkaas hebben wij vorige week lekker in het zonnetje op zitten peuzelen. Het was nog niet super warm buiten, maar als de zon schijnt, kun je er maar beter van genieten toch?

Als het goed is, wordt het de komende dagen (na eerst een beetje regen & onweer…..) weer warmer. Prima weer om deze quiche te maken. Geen super zware vulling (geitenkaas, tomaatjes, pijnboompitten & tijm) én erg lekker. Misschien komt het omdat ik op dit moment in een tomaten-periode zit, maar ik heb echt zitten smullen. Soma heb je dat.. dat je ineens iets heel vaak eet terwijl je dat normaal maar af en toe eet. Ik heb dat nu met tomaten en dan vooral tomaten uit de oven: ik ben er momenteel dol op! Niet gek dus dat ik helemaal fan ben van deze quiche.

Cherrytomatenquiche met geitenkaas

Cherrytomatenquiche met geitenkaas

Het allermooiste effect krijg je waarschijnlijk door een mix te gebruiken van gele/oranje tomaten met rode tomaten. Zo krijg je een fijne, kleurrijke taart samen met het groen van de tijm.  Maar aangezien die wat minder goed verkrijgbaar zijn, kun je prima rode tomaatjes gebruiken, want lekker is het zeker!

Mocht je nou, net als ik… de pijnboompitten aan het einde van de baktijd vergeten… dan kun je er ook voor kiezen om ze even in een droge koekenpan te roosteren en de quiche er mee te bestrooien op het moment dat hij uit de oven komt: net echt! 😉

Cherrytomatenquiche met geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email