Citroencarrés

6

Citroencarrés: vierkante citroenkoekjes! Of cakejes… De onderkant is heerlijk krokant, zoals een koekje, de bovenkant is heerlijk fris & zacht, een beetje zoals een cakeje of toch weer net niet… Anyway: ze zijn heeerlijk!

Lekker krokant & zacht dus… eigenlijk een soort van die koekje waarbij je eerst de bovenkant (of onderkant) opeet en daarna de rest. Of gewoon in één keer! Lekker met een kopje thee in het zonnetje. Ok, ik weet het, we zien de zon nog niet echt veel, maar hij komt echt! (hoop ik….).

Ik had gewoon spontaan zin om te bakken (dat heb ik regelmatig…) en bij die spontane acties is het altijd maar de vraag of ik alles in huis heb voor wat ik wil maken. Bloem, suiker, boter, eieren: altijd paraat, maar het zit hem net in kleine dingen. Bij dit recept de citroen en de lemon curd. Beide ook in huis, dus aan de slag! Het recept uit het leuke boekje 500 koekjes: ‘heerlijke recepten voor schitterende koekjes – goudbruin, knapperig van buiten en verrukkelijk zacht van binnen’ en stond al een tijdje op mijn nog-te-maken-lijst. Nu mag dit recept van die lijst af, maar ik ga ze zeker nog een keer maken, want ze zijn erg lekker!

Citroencarrés

Citroencarrés

In dit recept wordt lemon curd gebruikt. Dit kun je in vrijwel iedere supermarkt kopen, maar homemade is zoveel lekkerder! 🙂 Klik hier voor het recept!

Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Creamy lemon bars - MiCook

  2. Pingback: The Culy way of.... Lemon Curd - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.