Citroenkip met kruidige rijst

9

Verrukkelijke citroenkip met kruidige rijst!

Ons hoofdgerecht op de laatste dag van 2013. We stonden 31 december ongeveer de hele dag in de keuken om een vier gangen diner voor onszelf te maken en dit was het hoofdgerecht. Malse citroenkip op een ‘stapel’ kruidige rijst.

Dit recept komt uit het prachtige boek Wat Katie eet. Het boek is geschreven door Katie Quinn Davies van de prachtige blog What Katie Ate. Het prachtige boek (super mooie foto’s) staat vol met recepten en andere kleine geheimen (tips & tricks). Klinkt spannend toch!? De nadruk van het boek ligt op het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en onweerstaanbare smaken. Alleen het doorbladeren van dit boek is al een feest!

Citroenkip met kruidige rijst

Citroenkip met kruidige rijst

Katie schrijft bij dit recept: “Dit is een ideaal gerecht om op een doordeweekse winterdag op tafel te zetten. Het is namelijk eenvoudig te maken en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis. De basis voor de saus is kant-en-klare sladressing, waardoor het gerecht een lekker fris accent krijgt. Bovendien bespaart dit foefje je een hoop tijd in de keuken”.

Als je naar de ingrediënten-lijst kijkt, lijkt het misschien heel veel werk, maar op zich valt het best mee. Eerst even de citroensaus maken en in de koelkast zetten. Ondertussen de kip in de oven schuiven en als de oven aanstaat, kun je aan de kruidige rijst beginnen. De kip moet ongeveer een uur in de oven, maar omdat je veel tussendoor kunt doen, ben je uiteindelijk iets langer dan een uur bezig met dit gerecht.

Wij vonden het super lekker! De kip was erg mals en smakelijk en de rijst lekker kruidig. We vonden alleen de citroensaus iets te citroenerig (niet echt een woord, maar je begrijpt vast wat ik bedoel….). Misschien komt het omdat wij niet de juist kant-en-klare sladressing hebben gebruikt of is het gewoon niet onze smaak. Volgende keer gebruik ik minder citroensap, maar verder hebben we enorm zitten smullen!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 3 - MiCook

  2. Pingback: Verfrissende ijsbergsalade - MiCook

  3. Super lekker fris recept! Vlg. Keer met limoentjes misschien . ( iets minder zuur) maar deze was nogmaals heerlijk

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.