Citroenpudding met lange vingers

13

Het is vrijdag: (bijna) weekend!

De hele week nog geen ‘bijzonder’ toetje gemaakt, dus op deze mooie vrijdag, om het weekend alvast te vieren, eten we vanavond citroenpudding met lange vingers! En lekker dat het is. Ik heb stiekem al een stuk(je) gegeten. Tja, als je dan toch een stukje ‘moet’ afsnijden voor de foto, dan is de verleiding wel heel erg groot… en hij was zó lekker, dat ik het niet bij één hapje kon laten… De rest staat nu weer in de koelkast te wachten om vanavond opgegeten te worden. Braaf hè!?

Ik heb mij laten inspireren door een recept van de hartstichting. Daar gebruiken ze Griekse yoghurt die op smaak wordt gebracht met citroensap, maar ja, als je nog een bak citroenkwark in de koelkast hebt staan, dan is dat net zo makkelijk! Mocht je geen citroenkwark kunnen vinden in de supermarkt, kun je dus naturel kwark nemen en op smaak brengen met citroensap van één citroen of een hele andere smaak kwark kopen, als je dat lekkerder lijkt…Vervang dan het citroensap waarmee je de gelatineblaadjes laat oplossen door ander sap of gewoon water.

Een makkelijk toetje om te maken, binnen 10 minuten klaar (ok, het moet daarna nog wel even opstijven…) en o zo lekker! Ik kan me nu al helemaal verheugen op het toetje van vanavond! 🙂

Dus maar snel door naar het recept, dan heb je nog net tijd om hem zelf ook te maken…

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

 1. Pingback: Mijn kookweek – week 38 | Maaikyz iCook

 2. Dit lijkt me een heerlijk dessert om morgen aan onze gasten te serveren. Zou ik het ook vandaag al kunnen maken of is dat te vroeg??

  Groet, Marja

  • Hoi! Wat leuk! 🙂
   Ja hoor, dat is geen probleem! Wij eten er meestal ook twee dagen van! 🙂
   Veel plezier met de voorbereidingen en het opeten!

 3. Jammie jammie, wat is dit lekker en super makkelijk! Moest natuurlijk wel even proeven voordat ik het vanavond op tafel zet 😉
  Ga ik zeker vaker maken. Van de zomer met aardbeienkwark en verse aardbeiden, heb er nu al zin in! Dank voor het lekkere recept!

 4. Gisteren de aardbeien versie gemaakt, maar dan wel zonder verse aardbeien. Ipv citroensap heb ik een druppeltje amandelaroma bij het water van de gelatine gedaan. Het was echt super lekker. Volgende keer maak ik het een dag van te voren, dan vinden wij het nog lekkerder en met verse aardbeien zal het helemaal een traktatie zijn 😉

  • Leuk! 🙂

   Zodra de heerlijke, verse aardbeien in de winkel liggen, ga ik ook een aardbeien versie maken! Lijkt me heerlijk!

 5. Pingback: Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello - I am Cooking with Love

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.