Citroenpudding met lange vingers

13

Het is vrijdag: (bijna) weekend!

De hele week nog geen ‘bijzonder’ toetje gemaakt, dus op deze mooie vrijdag, om het weekend alvast te vieren, eten we vanavond citroenpudding met lange vingers! En lekker dat het is. Ik heb stiekem al een stuk(je) gegeten. Tja, als je dan toch een stukje ‘moet’ afsnijden voor de foto, dan is de verleiding wel heel erg groot… en hij was zó lekker, dat ik het niet bij één hapje kon laten… De rest staat nu weer in de koelkast te wachten om vanavond opgegeten te worden. Braaf hè!?

Ik heb mij laten inspireren door een recept van de hartstichting. Daar gebruiken ze Griekse yoghurt die op smaak wordt gebracht met citroensap, maar ja, als je nog een bak citroenkwark in de koelkast hebt staan, dan is dat net zo makkelijk! Mocht je geen citroenkwark kunnen vinden in de supermarkt, kun je dus naturel kwark nemen en op smaak brengen met citroensap van één citroen of een hele andere smaak kwark kopen, als je dat lekkerder lijkt…Vervang dan het citroensap waarmee je de gelatineblaadjes laat oplossen door ander sap of gewoon water.

Een makkelijk toetje om te maken, binnen 10 minuten klaar (ok, het moet daarna nog wel even opstijven…) en o zo lekker! Ik kan me nu al helemaal verheugen op het toetje van vanavond! 🙂

Dus maar snel door naar het recept, dan heb je nog net tijd om hem zelf ook te maken…

Print Friendly, PDF & Email