Courgette lasagne taart

2

Heb je zin in een hartige taart én in lasagne? Dan is dit de oplossing! 🙂

Nee, er zit geen pasta in deze taart. Het is een taart gevuld met ‘courgette lasagne’, dat wil zeggen: ricotta, courgette & tomatensaus. Deze taart staat al een tijdje op mijn to-do lijstje en gister is het er eindelijk van gekomen. De taart is op zich niet moeilijk te maken, maar er zit wel wat werk in. Wachttijd, oventijd én werktijd. Fijn om dus op een dag te maken wanneer je net even wat meer tijd hebt. Voor ons was dat afgelopen zaterdag.

Het originale recept ‘Lasagne tart‘ komt van de geweldige site 101cookbooks, vol inspiratie. Ik heb het recept hier en daar wat aangepast en moest alles van te voren omrekenen (dat is toch altijd weer een werkje, vind ik… ben er nog niet helemaal aan gewend…). Daarna aan de slag! Ik kreeg al helemaal trek en had zo’n zin in het avondeten. Maar, zoals ik al zei, deze taart is niet zomaar klaar en ik moest dus nog even wachten…

Eerst de courgette snijden en uit laten lekken in een vergiet… voordat al het vocht ‘verdwenen’ is, ben je wel een tijdje verder. Daarna het deeg maken (écht een heel fijn deegje, super makkelijk om uit te rollen!), in de koelkast laten rustig en daarna blind bakken. Inmiddels weet ik wat dat is, blind bakken, maar een jaar geleden kon ik me er niet echt een voorstelling bij maken… Weet jij wat blind bakken is? In onderstaand fimpje wordt het allemaal uitgelegd! 😉

Afijn, dat ging allemaal goed, nog even de tomatensaus maken, de taart opmaken en weer 40 minuten wachten… Maar het was het wachten meer dan waard: oeh, wat een lekkere lasagne, euh taart, euh, lasagne taart. Met courgette. Verrukkelijk! Wat hebben wij ontzettend lekker gegeten zeg: een verwen-moment zo in het weekend. Ok, je moet er even wat voor doen, maar dan heb je ook wat. Echt de moeite waard om een keer uit te proberen. Ik denk wel dat dit één van mijn favorieten gaat worden.

Heerlijke lasagne taart met courgette

Heerlijke lasagne taart met courgette

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 6 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Foodblogswap - Chocolade caramel taart - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.