Courgette met roquefort & walnoten

4

De herfst doet zijn intrede…

Dat was vanmiddag toch wel te merken tijdens onze lange wandeling met Mac, onze labrador.

Op zondag nemen we altijd de tijd om een lange & gezellige wandeling met Mac te maken in een bos of park in de buurt. De rest van de dag hebben we dan ‘geen kind’ meer aan haar, want dan ligt ze te slapen…. Maar tijdens de wandeling, als het zonnetje weg was (hij liet zich maar af en toe zien) en we op een open vlakte liepen, voelden we de kou van de wind. Alwin liep nog in een t-shirt en korte broek (een rasechte optimist), ik had twee shirts en een jas aan…. Ja, de herfst doet zijn intrede… ik denk dat Alwin zijn korte broek niet meer vaak aan heeft.

Mijn punt… (het verhaal gaat ook nog ergens naar toe…) is dat het ideaal weer begint te worden om lekker lang & vaak in de keuken te staan. Met temperaturen van 25 graden of meer, is dat toch wat minder… dan wil je niet vlak naast een hete oven staan of met je hoofd boven het gasfornuis hangen… Nu? Nu wel, heerlijk! Lekker lang in de keuken! Dus na de wandeling met de hond eerst maar eens beginnen met een warm voorgerechtje: courgette met roquefort & walnoten.

Niet moeilijk om te maken, je bent er ook niet erg lang mee bezig, maar het eindresultaat: super! De reactie van Alwin: “Schat, dit is goddelijk! Als ik dit een cijfer zou moeten geven, dan is het echt een dikke tien”. Kijk, dat is nou eens fijn om te horen! šŸ™‚ Mijn dag kon niet meer stuk.

Het recept komt uit het boekje ‘Feestelijke voorgerechten‘ die ik een tijdje geleden kocht voor 1 euro en 5 cent (is dat een goeie investering of niet?!). Hieronder het recept (met wat mini aanpassingen) van dit goddelijke voorgerecht!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.